Египетският музей – град Берлин, Германия

Двете пристройки от двете страни на Schlossstraße в Берлин били предназначени за офицерски казарми на охраната на краля. Построени между 1851г. и 1859г. от Фридрих Аугуст Щулер, те били вдъхновени от проект на крал Фридрих Вилхелм IV. Източната пристройка е свързана към основна сграда и днес тук се помещава колекцията на Египетския музей. Многобройни скулптури, саркофази, стенописи и архитектурни фрагменти от различни епохи са на показ, включително и берлинската зелена глава, датираща от четвърти век преди Христа, издълбана в зелен камък.

Египетският музей

На снимката: Колекцията на музея се помещава в част от сградата на Стария музей;

Най-голямата атракция, обаче, е завладяваща колекция от 19-ти век, получена в резултат на археологическите разкопки на Ричард Лепсиус и Лудвиг Боршард в Тел ел-Амарна. Това е бил столица на Египет по време на ерата на царуването на Аменхотеп IV- фараон от 14 век пр.н.е., наричан още Ехнатон. Той революционизира египетската религия, въвежда култ към бог Атон, а също така прави и радикална промяна в основните принципи на представителните изкуства.В противоречие с предишните традиции той и съпругата му, Нефертити, са изобразени с широки бедра и подути стомаси. Докато на фараонът е изобразен като доста обикновен човек, то лицето на кралицата е красиво, както може да се види и от други предмети, изложени в музея.

Египетският музей

На снимката: В музея може да видите множество предмети на египетската цивилизация, открити по време на разкопки на немски експедиции;

Най-известният предмет е деликатният, удължен бюст на Нефертити, издълбани от варовик и внимателно боядисани. Този възхитителен експонат е бил открит през 1912г. в работилницата на древния египетски скулптор Тутмосис.

Полезна информация за тази забележителност:

Адрес: Bodestrasse 1-3, Берлин 10178, Германия;

Телефон: +49 30 266 42 42 42;

Как да стигнете до Египетския музей:

-Чрез автобус /вземете линии 100, 200, 147/;

-Чрез U-Bahn /използвайте линия U6 и слезете на Фридрихщрасе/;

-Чрез S-Bahn /използвайте линии S1, S2, S3 до Фридрихщрасе или линии S5, S6 и S75 до Hackescher Markt/;

Работно време на Египетския музей:

От вторник до неделя, от 10.00 часа до 18.00 часа;

Четвъртък, от 10.00 часа до 20.00 часа;

Цени на входните билети:

Редовен билет – 10.00 евро;

Намален билет – 5.00 евро;

Редовен билет за всички изложби на Острова на музеите – 18.00 евро;

Намален билет за всички изложби на Острова на музеите – 9.00 евро;

Годишен билет за всички музеи в Берлин /включително и този/ – 25.00 евро;
Важно: Статията предоставя информация за египетския музей в град Берлин, Германия. Тук ще намерите исторически данни за забележителността, информация за местоположението на египетския музей, как да стигнете до египетския музей, както и информация за работното време на музея и цени на входните билети. Статията е последно обновявана от нашия екип на 05 Август 2018г.

В случай че търсите хотел в Берлин, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно египетския музей в град Берлин, която ви позволява да се ориентирате не само относно разположението на тази забележителност, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика в града около египетския музей в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване около забележителността, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути до египетския музей, Берлин: