Есглезия де ле Мерсе – град Барселона, Испания

Църквата Есглезия де ле Мерсе е една от малкото барокови църкви в Барселона. В църквата може да видите съхраняваната тук статуя „Ностра Сенъора де ла Мерсе” /Дева Мария Милостивата/, която е била една от покровителките на града. Според легендата тя изиграва важна роля за спиране на чумна епидемия в Барселона през 1637г. Интересен факт е, че Богородица е „провъзгласена” за главнокомандваща защитата на града в края на войната за испанското наследство и Каталонската автономия. Въпреки претърпяното поражение, на светицата й е „простено”, като църквата се превръща в център на най-големия религиозен празник в града- Фестес де ла Мерсе. Празникът се е отбелязвал в края на месец септември.

Есглезия де ле Мерсе

На снимката: Църквата отвън;

Самата църква представлява интересен архитектурен шедьовър, съчетаващ различни стилове. Крилото на Карер Ампле е изградено в ренесансов стил, докато главната фасада е предимно барокова. Самата  сграда е построена на мястото на по-ранна готическа постройка.

Есглезия де ле Мерсе

На снимката: Красивият интериор;

Есглезия де ле Мерсе

Есглезия де ле Мерсе

На снимките: Интересни декоративни елементи в църквата;Полезна информация за забележителността:

Адрес: Плаца де ла Мерсе 1, Барселона, Испания;

Работно време за посещения:

Църквата може да се посети през цялата седмица, с изключение на следните часове:

Понеделник-Събота, между 13.00 часа и 18.00 часа;

Неделя, между 13.30 часа и 19.00 часа;

В неделя, от 13.00 до 14.00 часа има посещение на църквата с екскурзовод;

Как да стигнете до църквата:

Чрез метро /Линия 3 до станция „Drassanes” или Линия 4 до Jaume I/;

Есглезия де ле Мерсе

Важно: Статията предоставя информация относно църквата Есглезия де ле Мерсе –  Барселона, Испания. Тук ще намерите полезна информация за забележителността, нейното разположение, как да стигнете до църквата, както и полезна информация за цени на билетите и работно време.  Статията е последно обновявана от нашия екип на 06 Юни 2018г.

В случай че търсите хотел в град Барселона и околностите, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно църквата Есглезия де ле Мерсе  в Барселона,  която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението й, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика около църквата в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване около забележителността, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: