Естонският музей на открито – град Талин, Естония

Една от малкото, ако не и единствена атракция, в западните предградия на Талин е Естонският музей на открито (Eesti vabaohumuuseum). Музеят е разположен на 6км. западно от града, в луксозното предградие Рока ал Маре. Може лесно да се стигне до там с автобуси N21 и N21b, които тръгват от станция Balti Jaam на всеки 20-30min.

Естонският музей на открито

На снимката: Естонският музей на открито;

Представен в просторен горски парк, музеят обединява повече от сто на брой датиращи от 18-ти и 19-ти век сгради от различни части на страната. Експонатите илюстрират как са се развивали жилищата в Естония, като се започне от единичните продълговати къщи, при които хора и животни живеели заедно, и се стигне до по-сложни постройки, където вече има изградени и хамбари, както и допълнителни помещения за настаняване на животните. Холовете в естонските къщи обикновено са организирани около открити огнища, без комини. Полученият пушек улеснявал сушенето на зърно и втвърдяването на месо и риба. До 20-ти век повечето естонските къщи са построени от смърч или бор, като малко били тези постройки, при които се използвали каменни стени. Все пак и такива може да се видят в музея на открито.

Естонският музей на открито

 

Естонският музей на открито

На снимките: Различни видове къщи, типични за Естония преди векове;

Естонският музей на открито също така включва и красива дървена църква от селцето Сутлепа, северно от Хаапсалу. Покривът на църквата се поддържа от стълбове във формата на пури.

Естонският музей на открито

На снимката: Вятърна мелница в пределите на музея;

Полезна информация за музея:

Адрес: Vabaohumuuseumi tee 12, Рока ал Маре, Талин, Естония;

Телефон: +372 654 9100;

Работно време:

От 29.09 до 22.04, музеят е отворен от понеделник до неделя, от 10.00 часа до 18.00 часа;

От 23.04 до 28.09, музеят е отворен от понеделник до неделя, от 10.00 часа до 20.00 часа;

Цени на входни билети:

Билет за възрастни – 8.00 Евро;

Билет за деца – 5.00 Евро;

Семеен билет – 16.00 Евро;

По-ниски цени на билети има, ако посетите музея между 29.09 и 22.04;

Безплатен вход с Tallinn Card;

  Търсите хотел в Талин?Резервирайте в Booking.com през този бутон и вземете до 10% от стойността на резервацията си обратно

 

Важно: Статията предоставя информация за Естонския музей на открито – Талин, Естония. Тук ще намерите полезна информация за забележителността и как да посетите музея – транспорт до там, работно време и цени на билетите. Статията е последно обновявана от нашия екип на 13 Януари 2017г.


Естонският музей на открито

По-долу може да видите интерактивна карта относно Естонския музей на открито – Талин, Естония, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на забележителността, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: