Етал – малкото селце с големия манастир

Етал е малко село, разположено на малко повече от 10 километра северно от Гармиш-Партенкирхен. Всъщност това е основното населено място, което трябва да търсите на табелите, когато тръгнете към замъка Линдерхоф, защото пътят минава именно през Етал. Разбира се, замъкът Линдерхоф не е единствената причина, поради която туристите посещават това място.

Етал

На снимката: Селцето, погледнато отгоре;

Основната забележителност тук е манастирът на Етал, който е разположен на Kaiser-Ludwig-Platz 1. Това е най-голямата сграда в селото, намираща се освен това в близост до главния път, преминаващ през селцето и поради тази причина няма просто начин да пропуснете манастира.

Етал

На снимката: Манастирът в Етал;
През 1330г., император Лудвиг Баварски основава на това място бенедиктински манастир. Оригиналната готическа църква била единственият пример в Германия за църква с осемстранна фигура, която освен това е основа и на настоящата църква. Манастирът е сравнително неизвестен в първите си векове, но става по-известен през 18-ти век поради увеличаване на поклонници и основаването на училище. През 18-ти век, манастирът и особено на църквата са били преобразувани в бароков стил. След голям пожар през 1744г. е добавен чуден купол.

Етал

На снимката: Куполът на манастирската църква;

Интериорът е отличен пример за баварски барок, а фреската на купола е дело на Йоан Якоб Цейлер. Мазилките са дело най-вече на Йохан Георг Убелхер и Франц Ксавер Шумцер- и двамата част от училището по изкуства Весобрун. Някои от мазилките са дело на Йохан Баптист Цимерман. Църквата е отворена всеки ден от 8.30 часа до почти 18:00 часа, с кратка почивка за обяд. Само в събота и официални празници, работното време е от 9.00 часа до 10.45 часа и от 14:30 часа до 17:30 часа;

Етал

На снимката: Манастирът е богато украсен, особено в горната част на постройката;

Част от манастира все още функционира, като тук се приготвя отлична местна бира, както и известният ликьор. Бирата се предлагат в много от местните ресторанти, включително и този, който се намира от другата страна на улицата срещу манастира. В селцето се помещава и престижно частно училище.

Практическа информация за посещение на Етал:

Адрес: Етал 82488, Бавария, Германия;

Туристически офис на селцето: Ammergauer Strasse 8, Етал, Германия;

Отворен понеделник и четвъртък, от 9.00 часа до 12.00 часа;
Етал

Важно: Страницата разглежда подробно информация за германското селце Етал- историческа информация за селцето, разположение на селцето, информация за забележителностите на Етал и околността. Статията е последно обновена от нашия екип на 05 Септември 2018г.

В случай че търсите хотел около замъка Нойшванщайн, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com