Езерото Констанц – информация за швейцарската част на езерото

Двеста шестдесет и един километровата бреговата линия на езерото Констанц се поделя от три държави-Швейцария, Германия и Австрия. Езерото, което е едновременно захранвано и отводнявано от водите на река Рейн, е с дължина от 65 километра /40 мили/ и широчина от 15 километра /9 мили/. Неговите западните и южните брегове, които принадлежат към Швейцария, са изпълнени с малки курорти, които имат отлична репутация като място за почивка, риболов или просто водни спортове. Околните хълмове са покрити с лозя и овощни градини и са изпъстрени с множество малко земеделски селца. Туристите са привлечени тук от слънчевия, мек климат и красивите плажове. Езерото Констанц е разделено на три части, макар че много често езерото бива наричано Боденско езеро, както се нарича по принцип най-голямата част от това езеро. В своята западна част или по-скоро край, Боденското езеро се разделя на два клона- дълъг фиорд, който се нарича Юберлингерзее /Uberlingersee/, и блатиста местност, известна като Унтерзее /Untersee/. Унтерзее е свързан с останалата част на езерото чрез тесен воден канал, който всъщност е река Рейн. Езерото Констанц се слави с типичната за него риба синя „бяла риба” – щукоподобна риба, срещаща се само в езерото Констанц. Рибата се слави като вкусен и прочут специалитет.

Езерото Констанц

На снимката: Езерото Констанц;

Вратата към Швейцария на езерото Констанц е град Роршах, намиращ се на 11 километра (или 7 мили) североизточно от по-големия и главен град Санкт Гален. Можете да стигнете до тук с влак от Цюрих за час и половина (като влаковете потеглят от Цюрих на всеки час) или от Санкт Гален за не повече от  20 минути. От Роршах, можете да продължите с по-честите местни влакове и автобуси, пътуващи по протежение на езерото до трите главни центъра: Арбон, Хорн и Романсхорн. Добре организираната мрежа от модерни пътнически фериботи свързва всички тези градове, разположени по брега на езерото, а освен това осигурява и добри връзки между Швейцария и Германия и Австрия. Туристическият офис в Роршах се намира на ул. Хауптщрасе 63 /телефон: +41 71 841 70 34/, като тук може да получите и актуална информация за графика на всички форми на транспорт. Туристическият офис тук работи през седмичните дни от 8.30 сутрин до обяд и след това от 13.30 часа до 18.00 часа., а през летните месеци оперира и в съботните дни от 10.00 часа до 18.00 часа. Ако се интересувате от разходка с корабче по езерото, то може да се свържете с една от най-популярните линии- Schiffahrtsbetrieb Роршах /телефон: +41 71 846 60 60/. Чрез корабче може да се разходите по езерото, а така също и по най-бърз и икономичен начин да стигнете до различните градове, разположени по протежение на езерото. Това е най-лесно да се направи от май до септември.

Езерото Констанц

На снимката: Красив залез до Алтнау;

Вашият избор на градове по езерото Констанц ще зависи почти изцяло от вашия избор на хотел. Градовете и атракциите са толкова сходни, че е трудно да се каже къде свършва един град и къде започва друг. Всички предлагат красиви алеи за разходка по протежение на самото езеро, както и цветни градини с изглед към езерото. Градовете са също толкова близо един до друг, че дори ако сте в Романсхорн на запад, можете да  стигне до Роршах на изток за минути. Веднъж стигнали до езерото Констанц, тук ще намерите и много велосипедни маршрути. Всеки един от тях е означен с червен цвят и обикаля по южния бряг на езерото /швейцарският бряг/.

Езерото Констанц

На снимката: Един от предпочитаните начини за разходка по протежение на езерото е чрез колела, които се отдават под наем на много места;

Ако сте решили да посетите езерото Констанц, то тогава можем да Ви предложим да  съсредоточите Вашето внимание си върху следните разположени по протежение на езерото градове и курорти:

1/ Роршах;

2/ Хорн;

3/ Арбон;

4/ Романсхорн;

С кликване върху името на всеки от градовете, посочени по-горе, ще се отвори допълнителна страница от сайта, което ще ви позволи да намерите ценна историческа и практическа информация за съответния град и забележителностите, които си струва да посетите.
Важно: Статията предоставя информация за швейцарската част на езерото Констанц. Тук ще намерите полезна информация за езерото и градове, разположени по швейцарския бряг на езерото. Статията е последно обновявана от нашия екип на 30 Юли 2018г.

Езерото Констанц

В случай че търсите хотел в района на езерото Констанц, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно езерото Констанц, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на езерото, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: