Фарът Санта Мария – град Марсилия, Франция

Фарът Санта Мария е разположен в северната част на „Passe de la Joliette” в Марсилия. Построен е през 1855г., като за строежа му е използван варовик. Мястото, на което е построен фара преди това се е казвало Жулиета. „Passe de la Joliette“ се намира на южната врата на басейните, оформящи пристанището. Най-южният от тези басейни е известен като „Голямата Жулиета“, а пристанището, където е построен самия фар, се нарича пристанището на Света Мария. То е разделено на няколко кея и диги.

Фарът Санта Мария

На снимката: Фарът Санта Мария;
Самият фар е с височина от 21.3 метра. Има по-широка основа, която крепи цилиндричната структура на постройката. В същата тази структура на места може да се види, че строителите са оставили вратички. Вътре във фара има галерия и зелен метален фенер. Фарът в момента е една от големите атракции на Марсилия. Макар и самият фар да е затворен за посещения, много хора идват да се снимат тук. Постройката нашумя доста след 2003г., когато „участва“ в известното риалити шоу „Шеметна надпревара“

Полезна информация за забележителността:

Адрес: St. Mary Harbor, Марсилия, Франция;

Как да стигнете до фара:

Може да стигнете до фара по Qaui Jean Chartot;

Фарът Санта Мария

Важно: Страницата разглежда подробно информация за фара „Санта Мария“, една от забележителностите на френския град Марсилия – историческа информация за забележителността и адрес на фара „Санта Мария“. Статията е последно обновена от нашия екип на 03 Юли 2018г.

В случай че търсите хотел в Марсилия, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно фара Санта Мария в Марсилия, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на забележителността, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: