Фестшпилхаус – град Байройт, Германия

Фестшпилхаус в Байройт  е разположена на зелен хълм и е една от интересните местни атракции. Уникална като архитектура и акустика, това е едно от най-добрите места за опери в целия свят. Рихард Вагнер има съществена роля за изграждането на оперната къща през 1872г. Четири години по-късно тук се провежда и първият фестивал като началото е поставено с цикъла от опери „Пръстенът на Нибелунгите“.

Фестшпилхаус

На снимката: Фестшпилхаус в Байройт;

Характерна особеност на Фестшпилхаус, в допълнение към уникалната й архитектура, е несравнимата и световно известна акустика. Тя се основава главно на интериора, при който плотът е изцяло дървен, а отделно от това няма местна за зрители от двете страни на залата. В допълнение, седалките в редовете са тапицирани, което спомага за по-добрата абсорбация на звука, който може да се разпространява по-чисто из цялата зала.

След смъртта на Вагнер във Венеция, неговата съпруга Козима продължава неговото дело. В ерата след Втората световна война, внуците на Вагнер – Волфганг и Вийланд – се заемат с организирането на представленията, като в тя участват най-добрите музиканти и певци от цял свят

Полезна информация за забележителността:

Адрес: Am Festspielhьgel 2–3, Байройт, Германия;

Телефон: 0921 78780;

Работно време за посещение:

Посещенията се осъществяват чрез организиране турове, както следва:

Септември и октомври, всеки ден в 10.00 часа, 11.00 часа, 14.00 часа и 15.00 часа;

Ноември-април, всеки ден в 14.00 часа;

Обиколките продължават около 45 минути;

Цени на входните билети:

Билет за възрастни – 7.00 Евро;

Намален билет за ученици и студенти – 5.00 Евро;

Как да стигнете:

-С автомобил /има паркинг в близост/;

-С автобус /използвайте линия 5/;
Важно: Статията предоставя информация за Фестшпилхаус в Байройт, Германия. Тук ще намерите полезна информация за залата – история, разположение, цени на входни билети и работно време за посещение. Статията е последно обновявана от нашия екип на 7 Септември 2017г.

Търсите хотел в град Байройт?Резервирайте в Booking.com чрез този бутон и вземете до 10% от стойността на резервацията си обратно

Хареса ли ви съдържанието на статията? Ако имате някакви забележки, препоръки или просто се нуждаете от допълнителен съвет относно посещението и разглеждането на Фестшпилхаус в Байройт и района, не се колебайте да се свържете с нас на info@cities-of-europe.com! 

Фестшпилхаус

По-долу може да видите интерактивна карта относно Фестшпилхаус в Байройт, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на забележителността, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: