Фолклорен музей на Норвегия – град Осло, Норвегия

Фолклорен музей на Норвегия, или наречен още „Norks Folkenmuseum” е един от многобройните музеи, разположени в района на Бигдой /Bygdøy/ в Осло. Музеят, както можете да се досетите и от името му, е напълно посветен на традициите и начина на живот в Норвегия. Ако сте решили да посетите музея, ще можете да видите богата колекция от местните национални норвежки костюми, рокли, традиционни играчки, много снимки, както и артефакти от Лапландия. Част от музея се намира навън, така че ще трябва да бъдат подготвени за посещение на открито и на закрито- затова е добре да изберете посещение на музея в слънчев ден. Във външната секция на музея са представени около 150 реконструирани сгради от различни стилове. Всички тези сгради всъщност разказват историята на Норвегия през вековете.

Фолклорен музей на Норвегия

На снимката: Една от многото подобни къщи, които може да се видят в музея;

Когато говорим за сградите, които може да видите във фолклорния музей на Норвегия, то трябва да се съсредоточим първо върху фермерските къщи от различни региони на Норвегия. Тези къщи са конусовидни и изградени от торф.  Има и дървени къщи, както и църковна сграда. Цялата атмосфера в музея се засилва изключително много от роклите на персонала на музея. Всички носят селски носии, демонстрирайки занаятите и начина на живот в Норвегия преди години.

Фолклорен музей на Норвегия

На снимката: В музея има възможност да се разходите и с карета;

Добра идея е да посетите музея през летните месеци на годината, защото през този период мястото се превръща в сцена за различни фолклорни фестивали, кулинарни фестивали и т.н.

Полезна информация за тази забележителност:

Адрес: Museumsveien 10, Bugdoy, Осло, Норвегия;

Телефон: +47 22 12 37 00;

Как да стигнете до Фолклорния музей на Норвегия:

– С автобус /вземете линия N30 до Bygdøy/;

– С кола /можете да паркирате пред музея, като паркирането в този район е платено всеки ден на годината от 8.00 часа до 18:00 часа/;

– С ферибот /вземете фериботна линия N91 от Radhuskaia до Dronningen и от там са  10 минути пеша до Фолклорния музей на Норвегия /;

Работно време на музея:

От 13-ти Май до 14-ти Септември, всеки ден от 10.00 часа до 18.00 часа;

През останалата част от годината: делнични дни от 11.00 часа до 15.00 часа; уикенд от 11.00 часа до 16.00 часа;

Цена на входни билети за музея:

Билет за възрастни – 130.00 NOK;

Билет за студенти/пенсионери – 100.00 NOK;

Билет за деца /валиден за деца между 7 и 18 години/ – 40.00 NOK;

Семеен билет – 260.00 NOK;
Важно: Статията предоставя информация за фолклорния музей на Норвегия, разположен в столицата на Норвегия – град Осло. Тук ще намерите исторически данни за музея, информация за местоположението на музея, информация за работното време за посещения, както и цени на входните билети. Статията е последно обновявана от нашия екип на 30 Юли 2018г.

Фолклорен музей на Норвегия

В случай че търсите хотел в Осло, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно Фолклорния музей на Норвегия в Осло, която ви позволява да се ориентирате не само относно разположението на тази забележителност, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика в града в момента около Фолклорния музей на Норвегия /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване около музея, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути до Фолклорния музей на Норвегия, Осло: