Фонтанът на Нептун – град Месина, Италия

Фонтанът на Нептун е вторият много известен фонтан в Месина. Намира се на брега на морето, там където се пресичат Виа дела Либерта /Via della Libertà/ и Виа Гарибалди / Via Garibaldi/. Оригиналният фонтан е дело на Монторсоли и датира от 1557г. Това, което може да видите днес, представлява реконструкция на силно повредения след земетресението оригинал. Оригиналът на скулптурата на Нептун е изложена в Регионалния музей на Месина, като на самата скулптура Нептун е представен като умиротворител на морето, който охранява пролива на Месина от ужасните чудовища Сцила и Харибда.

Фонтанът на Нептун

На снимките: Фонтанът на Нептун;

Съвет от наша страна – насладете се на този фонтан през светлата част на денонощието, защото вечер пристанищната зона не е никак безопасна.

Полезна информация за забележителността:

Адрес:  Viale della Liberta/Via Garibaldi, Месина, Италия;
Важно: Статията предоставя информация за фонтана на Нептун в град Месина /остров Сицилия, Италия/. Тук ще намерите полезна информация за забележителността – история, разположение, какво да видите. Статията е последно обновявана от нашия екип на 15 Май 2017г.

Търсите хотел в Месина?Резервирайте в Booking.com чрез този бутон и вземете до 10% от стойността на резервацията си обратно

 

Фонтанът на Нептун

По-долу може да видите интерактивна карта относно фонтана на Нептун в Месина – Италия, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на фонтана, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: