Францисканската църква – град Братислава, Словакия

Францисканската църква в Братислава се крие зад една незабележима фасада, изградена в бароков стил. Църквата е най-старата религиозна сграда в словашката столица. Построена през 13-ти век, францисканката църква е осветена през 1297г. в присъствието на крал Андраш II. Извършените през годините промени заличили оригиналната готическа форма на храма, но въпреки това е все още възможно да се видят оребрените сводове над олтара. Особено впечатляващ е параклисът на Св. Йоан Евангелист.

Францисканската църква

На снимката: Францисканската църква отвън;

По време на коронационни процесии в Братислава църквата е била използвана за посвещаване в рицарство, където новият монарх приемал рицари в Ордена на Златната шпора. Обзавеждането на църквата, главно в бароков стил, датира предимно от 17-ти и 18-ти век. Има по-стара „Пиета“ от 15-ти век в един от страничните олтари, която си заслужава да се види.

Францисканската църква

На снимката: Интериорът;

Полезна информация за францисканската църква:

Адрес: Frannciskanske námestie, Братислава, Словакия;

Телефон: +421 903 410 483;

Работно време:

Понеделник – петък, от 10.30 часа до 17.00 часа;

Цени на входните билети:

Безплатен вход;
Важно: Статията предоставя информация за Францисканската църква в Братислава. Тук ще намерите полезна информация за забележителността – история, разположение, работно време за посещение, цени на билети. Статията е последно обновявана от нашия екип на 4 Септември 2017г.

Търсите хотел в Братислава?Резервирайте в Booking.com чрез този бутон и вземете до 10% от стойността на резервацията си обратно

Хареса ли ви съдържанието на статията? Ако имате някакви забележки, препоръки или просто се нуждаете от допълнителен съвет относно посещението и разглеждането на църквата, не се колебайте да се свържете с нас на info@cities-of-europe.com! 

Францисканската църква

По-долу може да видите интерактивна карта относно францисканската църква в Братислава, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на забележителността, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: