Фрауенкирхе – град Мюнхен, Германия

Фрауенкирхе, най-голямата готическа сграда в южната част на Германия, е построена само за 20 години, между 1468г. и 1488г., което е рекордно време за този период. Тя се намира на мястото на по-ранна романска енорийска църква. Внушителната тухлена сграда с три нефа е резултат от строеж, който е започнат първоначално от Йорг фон Халшбах, а в последствие е продължен от смъртта му от Лукас Роталер. Куполите, които стоят над кулите, достигат височина от почти 100 метра /330 фута/, като са завършени едва към 1525г. От 1821 г. Фрауенкирхе е седалище на архиепископията на Мюнхен и на Фрайсинг.

Фрауенкирхе

На снимката: Фрауенкирхе отвън;

Вътре в църквата обърнете внимание на гробницата на императора. Балдахин в маниеристки стил от черен мрамор покрива гробницата на император Лудвиг IV от Бавария. Саркофагът е заобиколен от фигурите на четири коленичили рицари, персонификации на война и мир, както и от ангелчета. Следващият важен елемент в църквата е основният параклис. Има една интересна картина от Ян Полак /от около 1510г./, представляваща Богородица защитаваща членове на семейство Санфтл.

Фрауенкирхе

На снимката: Впечатляващите размери на катедралата личат от пространството вътре;
Има няколко интересни статуи и фигури във вътрешността на църквата. Най-важната от тях най-вероятно е статуята на Свети Кристофър. Тази изваяна статуя е направена в Мюнхен през 1525г. и е пример на стила от късния готически период. Фигурите, украсяващи троновете на църквата, са дело на Еразмус Грасер.

Фрауенкирхе

На снимката: Олтарът на църквата;

Със своите кули близнаци, отличителният силует на църквата е най-старият и най-известният символ на Мюнхен. По закон, не може да се построи в града нова сграда, която да закрие гледката към църквата.

Полезна информация за тази забележителност:

Адрес: Frauenplatz 1, 80331 Мюнхен, Германия;

Телефон: +49 89 2900820;

 Как да стигнете до Фрауенкирхе:

-Чрез U-Bahn /спирка Мариенплац, линии 3 и 6/;

-Чрез S-Bahn /спирка Мариенплац, линии 1, 2, 3, 4, 6, 7, 8/;

-Чрез рамвай /вземете линия 19 до спирка Theatinerstrasse и от там ще трябва да се разходите 5-6 минути/;

 Работно време на Фрауенкирхе:

Всеки ден, от 7.30 часа до 20.30 часа (през зимните месеци затваря в 20.00 часа);

Работно време на кулата:

Заради ремонтни дейности кулата на катедралата е затворена в момента;

Цени на входни билети:

Вход свободен;

Важно:

В църквата се предлагат организирани посещения в периода май-септември, които започват от 15.00 часа;
Фрауенкирхе

Важно: Статията предоставя информация за катедралата Фрауенкирхе в град Мюнхен, Германия. Тук ще намерите исторически данни за забележителността, информация за местоположението на църквата, как да стигнете до нея, както и информация за работното време за посещения и цена на входните билети. Статията е последно обновявана от нашия екип на 03 Септември 2018г.

В случай че търсите хотел в Мюнхен, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com