Галерия за съвременно изкуство – град Тромсьо, Норвегия

Галерия за съвременно изкуство в Тромсьо, или както е известна на норвежки език „Kunstforening“ е прекрасно място, където може да се насладите на норвежкото съвременното изкуство в тази част на Норвегия. Галерията всъщност представлява най-старата художествена галерия в Северна Норвегия.

Галерия за съвременно изкуство

Галерията за съвременно изкуство в Тромсьо е създадена през 1924г. Първоначално  галерията е съществувала като доброволна организация, но постепенно е преминала към професионално управлявана институция. В галерията в момента можете да видите интересни изложби на норвежки и международни произведения на изкуството.

Редовно галерията организира събития, свързани с нейните изложби, като по този начин се прави опит да се създадена една по-добра комуникация и да се повишат знанията на обществеността за съвременно изкуство.

Полезна информация за тази забележителност:

Адрес: Musegata 2, 9008 Тромсьо, Норвегия;

Телефон: +47 77 65 58 27;

Работно време на галерията:

Четвъртък – неделя, от 12.00 часа до 17.00 часа;

Затворена в понеделник, вторник, сряда;

Цена на входните билети:

Безплатен достъп;

Важно: Статията предоставя информация за галерията за съвременно изкуство в град Тромсьо. Тук ще намерите исторически данни за забележителността, информация за местоположението на галерията, как да стигнете до галерията, информация за работното време на галерията за съвременно изкуство и цена на входните билети. Статията е последно обновявана от нашия екип на 01 Август 2018г.
Галерия за съвременно изкуство

В случай че търсите хотел в Тромсьо, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно галерията за съвременно изкуство в Тромсьо, която ви позволява да се ориентирате не само относно разположението на тази забележителност, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика в града около галерията в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване около галерията, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути до галерията за съвременно изкуство в Тромсьо, Норвегия: