Галерия за модерно изкуство – град Любляна, Словения

Галерия за модерно изкуство в Любляна /Moderna Galerija/ е проектирана от ученика на Плечник Едвард Равникар. Галерията е дом на богата колекция от словенските картини, скулптури, както и различни други творби, датиращи не по-рано от 1950г. Сред забележителните произведения трябва да се посочат отлични сюрреалистични произведения на Щефан Планинк от 1960г. и произведения на Йоже Слак-Дока от 1980г.

Галерия за модерно изкуство

На снимката: Галерията за модерно изкуство в Любляна;

В галерията има и редица примери от концептуално изкуство, които определено си струва да се видят, докато качеството на временните изложби, които редовно се представят тук, значително варира. Трябва да се отбележи, че през последните години галерията беше реновирана значително, като дори част от нейните произведения бяха преместени като част от колекцията в Метелкова.

Галерия за модерно изкуство

Галерия за модерно изкуство

На снимката: Зали с изложби в настоящия момент;

Полезна информация за тази забележителност:

Адрес: Cankarjeva 15, Любляна, Словения;

Телефон: +386 1 2416 834;

Работно време:

Вторник – неделя, от 10.00 часа до 18.00 часа;

Четвъртък, от 10.00 часа до 20.00 часа;

Затворен в понеделник, както и на 1-ви януари, 1-ви ноември и 25-ти декември;

Цени на входни билети:

Билет за възрастни – 5.00 Евро;

Билет за студенти и пенсионери – 2.50 Евро;

Групи (възрастни) – 3.50 Евро;

Групи (студенти, пенсионери) – 2.00 Евро;

Семеен билет –  8.00 Евро;

В случай че се нуждаете от хотел в Любляна, може да намерите оферти за места за настаняване на следния линк. Благодарение на програмата за сътрудничество между Booking.com и Градовете на Европа/Cities of Europe, при всяка направена през този линк резервация може да си върнете до 10% от сумата на вашата резервация след приключване на вашия престой в избрания хотел.Галерия за модерно изкуство

Важно: Статията предоставя информация за Галерията за модерно изкуство в Любляна, Словения. Тук ще намерите полезна информация за забележителността – информация за изложените произведения, цени на входни билети и работно време на галерията. Статията е последно обновявана от нашия екип на 31 Август 2016г.

По-долу може да видите интерактивна карта относно галерията за модерно изкуство в Любляна, Словения, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на галерията, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: