Галерията на Местрович – град Загреб, Хърватия

Галерията на Местрович в Загреб, наричана често ателие, датираща от 17-ти век, е модернизирана от скулптора Иван Местрович и е служила като дом на известния хърватски творец в периода между 1922г. и 1942г.

Галерията на Местрович

На снимката: В галерията /ателието/ на Местрович в Загреб са изложени много от неговите скулптори;

Архитектите Виктор Ковачич, Харолд Билинич и Драго Иблер, както и строителите Степан Уршич, Йосип Занко и Йосип Алинович помогнали на Местрович с реконструкцията на имота. Резултатът станал дом на Местрович, втората му съпруга и техните деца. Семейството живяло на това място до 1942г., когато скулпторът не напуска Хърватия.

галерията на Местрович

На снимката: Изложени скулптури в двора на галерията;
След Втората световна война, той преподава в университети в САЩ, където умира през 1962 г. Местрович е погребан в мавзолея в Отавиче, който той е проектирал за себе си и семейството си.

Мястото, където сега се намира галерията на Местрович, принадлежи на Фондацията „Местрович”, която също е собственик на галерията и Касталет в Сплит, както и на Мавзолвея на Местрович, В галерията са изложени богати колекции от творби на Местрович.

Има почти 300 произведения, които са изложени за пред публика, включително копия на „История на Хърватия”, „Детронирането” и „Жена в агония”.

Полезна информация за тази забележителност:

Адрес: 8 Mletacka Ulica, Загреб 10000, Хърватия;

Телефон: +385 1 485 11 23;

Работно време:

Вторник до петък, от 10.00 часа до 18.00 часа;

Събота и неделя, от 10.00 часа до 14.00 часа;

Затворен в понеделник и национални празници;

Цени на входни билети:

Билет за възрастни – 30.00 HRK;

Билет за студенти, деца и пенсионери – 15.00 HRK;

Семеен билет /с деца до 15 години/ – 50.00 HRK;

Организирани турове в галерията – 200.00 HRK
Галерията на Местрович

Важно: Статията предоставя информация за галерията на Местрович в град Загреб, Хърватия. Тук ще намерите исторически данни за забележителността, информация за местоположението й, как да стигнете до тази забележителност, полезна информация за работното време и цена на входните билети. Статията е последно обновявана от нашия екип на 31 Август 2018г.

В случай че търсите хотел в Цавтат, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно галерията на Местрович в град Загреб, Хърватия, която ви позволява да се ориентирате не само относно разположението на тази забележителност, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика около забележителността в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване около забележителността, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути до нея: