Галерията на Пражкия замък – град Прага, Чехия

Галерията на Пражкия замък е създадена през 1965г. с цел да се съберат произведения на изкуството, събрани при управлението на Рудолф II. Въпреки че по-голяма част от колекцията е плячкосана от шведите през 1648г., все още може да се видят много интересни картини. Картини от 16-ти и 18-ти век формират по-голяма част от колекцията, но има и редица скулптури, сред които и копие на бюст на Рудолф от Адриен де Врийс.

Галерията на Пражкия замък

На снимката: Галерия на Пражкия замък;

Сред най-забележителните произведения в колекцията може да се отличат „Тоалетът на една млада дама” на Тициан, „Събирането на олимпийските богове” на Рубенс, както и „Кентавърът Несус отвлича Деянейра” на Гуидо Рени. Сред останалите представени творци личат имената на магистър Теодорих, Паоло Веронезе, Тинторето и чешките барокови артисти Ян Купецки и Петр Брандъл.

Галерията на Пражкия замък

На снимката: „Събиране на олимпийските богове“ на Рубенс;

Галерията на Пражкия замък е също така и дом на най-добрите картини на Рудолф. Можете също така да видите останки от първата църква на замъка. Това е датиращата от 9-ти век Църква на Дева Мария, за която се счита, че е построена от княз Боривой- първият принц от династията Премислиди, който приел християнската вяра. Обектът е открит по време реконструкция.

Галерията на Пражкия замък

На снимката: Зала, част от галерията;
Полезна информация за тази забележителност:

Адрес: Praszky Hrad, Прага 1, Чехия;

Телефон: +420 224 372 423;

Как да стигнете до картинната галерия на Пражкия замък:

-Чрез трамвай /Вземете трамвай 22 до Пражкия замък или до Pohorelec. Ако се чувствате енергични и имате достатъчно физически сили, може да вземете трамвай линии 12, 18, 20 или 22  до Малостранске намести, а след това да продължите пеша по Нерудова или пък да отидете до метро станция Malostranska  и оттам да продължите пеша по стълбите на стария замък/;

-Чрез метро /линия А, станция Malostranska/;

Работно време:

Летен сезон, от 09:00 часа до 17.00 часа;

Зимен сезон, от 09:00 часа до 16.00 часа;

Цени на входни билети:

Основен билет – 100.00 CZK;

Намален билет – 50.00 CZK;

Семеен билет – 200.00 CZK;

Галерията на Пражкия замък

Важно: Статията предоставя информация относно галерия на Пражкия замък – град Прага, Чехия. Тук ще намерите полезна информация за забележителността, нейното разположение, как да стигнете до галерията, както и информация за работно време и цени на билети. Статията е последно обновявана от нашия екип на 01 Юли 2016г.

По-долу може да видите интерактивна карта относно галерия на Пражкия замък – град Прага, Чехия,  която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението й, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика около галерията  в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване около забележителността, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: