Гандрия, езерото Лугано

Гандрия е едно от местата на езерото Лугано, което задължително трябва да се видят.  Издигащо се на езерото, това малко селце от разхвърляни къщички, дървени пътеки и павирани улички разполага с огромен чар, като през летния сезон броят на посещаващите го туристи е наистина голям.

Гандрия

На снимката: Гандрия, Швейцария;

Ресторантите и баровете са разположени предимно на брега на езерото, като предлагат красиви гледки. Ако искате да се разходите тук, можете да поемете по пешеходния маршрут Сентиеро ди Гандрия, която започва в близост до Вила Фаворита, източно от град Лугано. Разходката може да отнеме от една до час и половина. Най-добре е да достигнете до Гандрия с лодка, като броят на корабчетата е повече от достатъчен. Ако пътувате с автомобил /макар и това да не се препоръчва заради ограничените места за паркиране/, ще трябва да паркирате извън Гандрия и оттам да продължите пеша. За около 5 минути ще стигнете до селцето.

Гандрия

На снимката: Интериорът на малката църква в Гандрия;

Едно от интересните за посещения места в Гандрия е местният швейцарски митнически музей. Контрабанда, търсене на наркотици, пиратство, предотвратяване на търговия със застрашени видове- посетителите на музей може да добият ясна представа за ежедневната работа на митническите служители на Швейцария и граничния контрол. Може също така да видите как тези професии са се развили през годините.

 Гандрия

На снимката: Швейцарски митнически музей;
Полезна информация за посещение на Гандрия:

Адрес: 6978 Gandria, Ticino, Швейцария;

Официален сайт: www.gandria.ch;

 Адрес на Музея на швейцарските митници: Кантин ди Гандрия, Gandria, Швейцария;

Телефон за контакт с музей: +41 58 462 6743;

Работно време на музея:

В периода 16.04.2016 – 21.10.2018 е налице временна изложба на фалшифицирането и пиратството;

В периода 04.01.2015 – 23.10.2016 г. музеят е отворен от понеделник до неделя, от 13:30 часа до 17.30 часа;

Цени на входни билети:

Вход свободен;

Гандрия

Важно: Статията предоставя информация за Гандрия, езерото Лугано, Швейцария/Италия. Тук ще намерите исторически данни за градчето, информация за неговото местоположение, както и полезна информация за местните забележителности. Статията е последно обновявана от нашия екип на 26 Април 2016г.

По-долу може да видите интерактивна карта относно град Гандрия, езерото Лугано, намиращо се в Швейцария и Италия, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението му, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика около забележителността в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване около градчето, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: