Германският национален музей в Нюрнберг

Германският национален музей в Нюрнберг /Germanisches Nationalmuseum/ е най-големият музей на немското изкуство и култура. Разположен е при южната част на средновековните градски стени. Той обхваща целия спектър от немски занаяти и изящни изкуства от началото на тяхното съществуване до 20-ти век. Разделът за праистория и ранна история включва находки, свързани с каменната ера и гробниците на Меровингите.

Германският национален музей в Нюрнберг

На снимката: Сградата на музея;

Обширните секции от живопис и скулптура включват произведения на Албрехт Дюрер и Вайт Стос – последният е известен скулптор и дърворезбар, който се прочул с ъгловите си форми и реализма. В музея може да видите и предмети, разкриващи безграничното разнообразие и богатство на германските занаяти. Тук ще откриете и една от важните библиотеки и архив.

Германският национален музей в Нюрнберг

Германският национален музей в Нюрнберг

На снимките: Германският национален музей в Нюрнберг вътре;

Полезна информация за забележителността:

Адрес: Kartäusergasse 1 (близо до Hauptbahnhof), Нюрнберг, Германия;

Телефон: 0911 13310;

Работно време:

Вторник – неделя, от 10.00 часа до 18.00 часа;

Сряда, от 10.00 часа до 21.00 часа;

Затворен в понеделник;

Цени на входните билети:

Билет за възрастни – 8.00 Евро;

Намален билет – 5.00 Евро /за ученици, студенти, инвалиди/;

Билет за малки групи/ Семеен билет – 10.00 Евро /минимум 3, максимум 6 души, като най-много 2-ма възрастни и до 4 деца под 18г/;

Как да стигнете:

-Пеша /на около 10 минути от централната гара/;

-С автомобил /има паркинги в района/;

-С U-Bahn /станция Opernhaus/;
Важно: Статията предоставя информация за Германския национален музей в Нюрнберг, Германия. Тук ще намерите полезна информация за музея – история, разположение, билети, работно време за посещение, как да стигнете до музея. Статията е последно обновявана от нашия екип на 11 Септември 2017г.

Търсите хотел в град Нюрнберг?Резервирайте в Booking.com чрез този бутон и вземете до 10% от стойността на резервацията си обратно

Хареса ли ви съдържанието на статията? Ако имате някакви забележки, препоръки или просто се нуждаете от допълнителен съвет относно посещението и разглеждането на музея и района, не се колебайте да се свържете с нас на info@cities-of-europe.com! 

Германският национален музей в Нюрнберг

По-долу може да видите интерактивна карта относно Германския национален музей в Нюрнберг, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на музея, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: