Главният архив на Индиите – град Севиля, Испания

Главният архив на Индиите в Севиля се помещава в красива сграда от 16 век, разположена недалеч от Катедралата на Севиля. Създаден е през 1785г. по заповед на крал Карлос Трети. В него се съхраняват ценни документи относно историята на Испанката империя в Америка и на Филипините. Сградата, която днес е включена в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО, е проектирана  от Хуан де Ерера. Първоначалната идея за построяването й се свързва с желанието на крал Фелипе Втори да се създаде място, където членовете на търговската гилдия на Севиля да могат да сключват своите сделки. Строежът започва през 1584г. и след едва десет години зданието вече било годно за ползване. През 1795г. с декрет крал Карлос Трети нарежда там да започне да се помещава и Главния архив на Индиите. По този начин цялата документация, отнасяща се до отвъдокеанските владения на Испания, която до този момент се съхранявала в Кадис, Симанкас и Севиля, щяла да бъде събрана на едно място. Било решено в Главния архив да бъдат включени единствено документи, създадени преди 1760г. С проекта се заел секретаря на Индиите Хосе Галвес, който бил подпомогнат от историка и академика Хуан Муньос. Сред най-интересните документи, които могат да бъдат видени днес са молбата на Мигел де Сервантес за получаване на държавен пост, корабният дневник на Христофор Колумб, множество карти на главните испански пристанища и др.

Главният архив на Индиите

На снимката: Сградата на архива е особено красива както отвън, така и отвътре;
Полезна информация за забележителността: 

Адрес: Avenida de la Constitucion 3, Севиля 41071, Испания;

Телефон: +34 954500528;

Работно време:

Вторник – събота 9.30 – 17.00 часа;
Неделя и на официални празници 10.00 – 14.00 часа;

Цени: Входът е безплатен;

Важно: Забележителността не работи в понеделник, както и на следните дни: 24, 25, 31 Декември и 6 Януари;

Важно: Страницата разглежда подробно Главния архив на Индиите, една от забележителностите на испанския град Севиля – историческа справка, адрес на забележителността, цена на входните билети, работно време за посещения. Статията е последно обновена от нашия екип на 28 Юни 2018г.

Главният архив на Индиите

В случай че търсите хотел в Севиля, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно Главния архив на Индиите в Севиля, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на забележителността, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: