Голямата зала в Осло, Норвегия

Ако сте почитатели на Едвард Мунк, който всъщност е художникът зад световноизвестния „Писък“, то тогава едно посещение в Аулата /Голямата зала/ ще бъде напълно логично и заслужаващо си. Голямата зала се намира в университета в Осло, където най-големият артист във всички скандинавски страни е рисувал стенописи. Стенописите изобразяват Норвегия и фиордите. Стенописът, в който се усеща традиционното за Мунк докосване, предлага някак патриотичен поглед към норвежката култура.

Голямата зала в Осло

На снимката: Аулата /Голямата зала/ в университета на Осло с красивите рисунки по нейните стени;

Интересен и малко известен факт /най-малко от много хора и туристи/ е, че Голямата зала е служила за дълъг период от време, като място, където се е провеждала церемонията по връчването на Нобелова награда. Ако решите да посетите Голямата зала /Аулата/, отделете си едно половин час за своето посещение тук.

Голямата зала в Осло

На снимката: „Слънцето“ на Едвард Мунк, което може да се види в Аулата;

Полезна информация за тази забележителност:

Адрес: Karl Johans Gate 47, Осло, Норвегия;

Телефон: +47 22 85 95 55;

Как да стигнете до Аулата /Голямата зала/:

– С T-Bahnen /слезте на станция Stortinget/;

Работно време на Аулата / Голямата зала /:

От 20-ти юни до 20-ти август: Всеки ден от 10.00 часа до 16:00 часа;

 Цени на входните билети:

Безплатен достъп до Голямата зала;Важно: Статията предоставя информация за „Голямата зала” /Аулата/, разположена в столицата на Норвегия – град Осло. Тук ще намерите исторически данни за тази зала от Университета на Осло, информация за местоположението на залата, информация за работното време на залата за посещения, както и цени на входните билети. Статията е последно обновявана от нашия екип на 30 Юли 2018г.

Голямата зала в Осло

В случай че търсите хотел в Осло, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно Голямата зала /Аулата/ в Осло, която ви позволява да се ориентирате не само относно разположението на тази забележителност, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика в града в момента около Голямата зала /Аулата/ в Осло /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване около залата, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути до Голямата зала /Аулата/ в Осло, Норвегия: