Парк Горки – град Москва, Русия

Един от най-забележителните паркове в Москва е парк Горки. Това зелено парче от природата всъщност официално носи името „Централен парк за култура и почивка”. Паркът е кръстен на името на Максим Горки, но руснаците го наричат и парк на културата /Park Kultury/, по името на близко разположената станция на метрото.

Парк Горки

На снимката: Малка част от едно от любимите зелени места на московчани;

Най-посещаваната част на парк Горки се намира в непосредствена близост до входа на парка, където се намира интересна увеселителна част. Има много езерца, будки за игра, улични изпълнители и т.н. Ако просто искате да се наслаждавате на природата, можете да оставите тази увеселителна част от парка и да продължите нататък към вътрешността на парка.

През зимата пътеките на парка са специално покрити с лед за любителите на пързалянето, както и с множество ледени за децата. Друг интересен обект в парка е истинската космическа совалка Буран, която била предназначена за космически полети, но никога не е използвана поради липса на средства. Тя се намира по протежение на реката и е отворена за туристи. Тук може да участвате в някоя от предлаганите симулации.

Парк Горки

На снимката: Поглед от високо към парка;

Не пропускайте и статуята на Ленин, която е поставена на изхода на парка към авеню Ленин /Leninsky Avenue/.

Полезна информация за тази забележителност:

Адрес: Krymsky Val. 9, Москва, Русия;

Телефон: +7 495 995 00 20;

Как да стигнете до парк Горки:

-Чрез метро /слезте на станции „Park Kultury” или „Okryabrskaya”/;

Работно време на парк Горки:

Всеки ден, от 10.00 часа до 22.00 часа;

Важно: Статията предоставя информация за парк Горки в град Москва. Тук ще намерите исторически данни за забележителността, информация за местоположението на парка, как да стигнете до парка, информация за работното време на парк Горки. Статията е последно обновявана от нашия екип на 31 Юли 2018г.

Парк Горки

В случай че търсите хотел в Москва, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно парк Горки в град Москва, която ви позволява да се ориентирате не само относно разположението на тази забележителност, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика в града около парка в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване около парка, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути до парк „Горки“, Москва: