Градините на Александър – град Москва, Русия

Градините на Александър са всъщност един от първите обществени паркове в град Москва. Цялата градина всъщност се състои от три парка, които се разпростират по протежение на цялата западна стена на Кремъл. Изграждането на градините на Александър се осъществява в периода 1819-1829г. по заповед на цар Александър. След френската инвазия в Русия и Москва, в частност, царят иска да преобрази града и да се създаде изцяло нова визия на Москва.

Градините на Александър

На снимката: Градините на Александър са разположени в непосредствена близост до стените на Кремъл;

На главния вход на парка, който се намира в горната градина/парк, трябва първо да обърнете внимание на гроба на незнайния войн и вечния огън. Паметникът представлява тялото на един войник, който е загинал по време на Великата отечествена война на 41 км. на Ленинградско шосе /Leningradskoe shosse/- това е най-предната точка, до която достигна настъплението на немците при навлизането им в Москва. Решетката, която обикаля тази част от градината, включва красиви фигури, посветени на победата над силите на Наполеон.

Градините на Александър

На снимката: Градините на Александър са приятно място за посещение през летните месеци, когато са изпъстрени с цветни алеи;

Най-интересният паметник в средната част на градината е кулата Кутафая /Kutafaya/. Кулата е част от Кремъл, но не и част от стените му. Това е една от 20-те кули, които се издигат над Кремъл, като е построена през 16-ти век.

Последната, трета част, на градините на Александър, е най-ниската градината. Тази част е построена последна от всички части на градината и е завършена през 1823г. Тя се простира до пътя, водещ до друга една кула на Кремъл – Боровицкая.

Полезна информация за тази забележителност:

Адрес: Градините на Александър /недалеч от Manezhnaya Ploshchad/, Кремъл, Москва, Русия;

Телефон: +7 495 695 41 46;

Цена на входните билети за градините на Александър:

Безплатен достъп;

Работно време:

Отворени са целогодишно;

Как да стигнете до градините на Александър:

-Чрез метро / най-близката метростанция е “Alexander Gardens” или “Aleksandrovskiy Sad”, както се изписва името на руски език/;

Важно: Моля, имайте предвид, че през дена градините са претъпкани с хора, като е  трудно да се намери място за сядане преди 17.00 часа, когато Кремъл затваря;

Важно: Статията предоставя информация за градините на Александър в град Москва. Тук ще намерите исторически данни за забележителността, информация за местоположението на градините на Александър, как да стигнете до градините, информация за работното време за посещение на градините и какво може да видите в тях. Статията е последно обновявана от нашия екип на 31 Юли 2018г.

Градините на Александър

В случай че търсите хотел в Москва, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно градините на Александър в град Москва, която ви позволява да се ориентирате не само относно разположението на тази забележителност, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика в града около градините в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване около градините а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути до градините на Александър, Москва: