Градският музей Белиниано – град Катания, Италия

Градският музей Белиниано /Museo Civico Belliniano/ е един от трите почти съседни музея, посветени на местни известни личности (музеите „Верга„, „Емилио Греко“ и „Белини“). От трите музея този е може би най-завладяващият, а местните гледат на него като на национален храм. За да стигнете до музея, трябва да влезете в тих вътрешен двор откъм площад Сан Франческо, а след това да се изкачите до апартамент на втория етаж, където композиторът Винченцо Белини е роден през 1801г. Белини е известен с произведения като  “La Straniera”, “Sonnambula”, ‘Norma’, “I Puritani” и “I Cavalieri”.

Градският музей Белиниано

На снимката: Стая от музея на Белини в Катания;

В музея ще може да видите оригиналните фолиота на оперите му, неговата смъртна маска, клавесина и пианото, на които се упражнявал като малък, както и ковчегът, с който тялото му било прехвърлено обратно в Катания през 1876г. от мястото, където той бил първоначално погребан – гробище близо до Париж. В книгата за гости на музея може да се видят подписи на видни творци от Карло Мути до Павароти. Ако сте фен на операта, или на Белини в частност, музеят ще ви се стори много интересен.

Градският музей БелинианоНа снимката: Смъртната маска и ковчега на Белини;

 

Градският музей Белиниано

На снимката: Стаята с пианата;

Полезна информация за забележителността:

Адрес: Пиаца Сан Франческо д‘Асизи 3, Катания, Италия;

Телефон: +39 0957150535;

Работно време за посещение:

Понеделник –  събота, от 9.00 часа до 19.00 часа;

Неделя и на празници, от 9.00 часа до 13.00 часа;

Цени на входните билети:

Безплатен вход;

Как да стигнете до музея:

-Чрез автобус /линии 1-4, 2-5 или 3-6/;
Важно: Статията предоставя информация за градския музей Белиниано в град Катания – остров Сицилия, Италия. Тук ще намерите полезна информация за музея на Белини – история, какво да видите вътре, работно време за посещение и цени на входни билети. Статията е последно обновявана от нашия екип на 24 Май 2017г.

Търсите хотел в Катания?Резервирайте в Booking.com чрез този бутон и вземете до 10% от стойността на резервацията си обратно

 

Хареса ли ви съдържанието на статията? Ако имате някакви забележки, препоръки или просто се нуждаете от допълнителен съвет относно посещението и разглеждането на Катания и района, не се колебайте да се свържете с нас на info@cities-of-europe.com! 

Ако съдържанието на статията ви е харесало и бихте искали да подкрепите развитието на сайта, кликнете просто върху някоя от трите реклами на Google, които се появяват в статията /преди заглавието, по средата на темата и в нейния край/. „Градовете на Европа“ е независим туристически блог, който не рекламира програми на туристически агенции, а приходите от Google реклами са това, което помага за развитието на сайта! Благодарим ви! 

Градският музей Белиниано

По-долу може да видите интерактивна карта относно музея на Белини в Катания  – Италия, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на музея, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: