Градският музей на Кьолн, Германия

Местните градски музеи може да бъдат доста скучно, но градският музей на Кьолн е всичко друго, но не и скучен. В него ще попаднете на една еклектична колекция от предмети, свързани с историята на Кьолн за периода от Средновековието до наши дни.

Градският музей на Кьолн

На снимката: Градският музей на Кьолн;

По време на обиколката из залите на музея, за първи път ще успеете да се сблъскате с нещата, които са характерни за града – Kölsch (местната бира), карнавалът, местният одеколон, Tünnes и Schäl (двама популярни героя от традиционния куклен театър на Кьолн). Уникални експонати ще ви потопят в историята на този катедрален град, от края на Средновековието до следвоенния период. Във втората половина на постоянната експозиция ще срещнете теми от културата и икономиката: Реформацията и еврейския живот, училището и университетът, търговията и транспорта. В близост до музея се намира караулното помещение Алте Вахе /Alte Wache/, което е останало от времето на пруската окупация и където има специални изложби, посветени на изкуството и историята на Кьолн.

 

 

Градският музей на Кьолн

На снимката: Част от колекциите на музея;

Полезна информация за Градския музей в Кьолн:

Адрес: Zeughausstrasse 1-3, 50667 Кьолн, Германия;

Телефон: +49 221 221 22 398;

Работно време:

Вторник, от 10.00 часа до 20.00 часа;

Сряда-Неделя, от 10.00 часа до 17.00 часа;

Всеки 1-ви четвъртък на месеца, от 10.00 часа до 22.00 часа;

Затворен в понеделник;

Цени на входни билети:

Билетите са валидни за един ден.

Постоянните колекции:

Билет за възрастни –  5.00 Евро; Намален билет – 3.00 Евро;

Комбиниран билет (за постоянна колекция и една специална изложба):

Билет за възрастни –  7.50 Евро; Намален билет – 5.00 Евро;

Безплатен достъп за деца до 6 години, за жителите на Кьолн до 18 години, ученици, носители на KölnPass, жители на Кьолн на рождения им ден;В случай че се нуждаете от хотел в Кьолн, може да намерите оферти за места за настаняване на следния линк. Благодарение на програмата за сътрудничество между Booking.com и Градовете на Европа/Cities of Europe, при всяка направена през този линк резервация може да си върнете до 10% от сумата на вашата резервация след приключване на вашия престой в избрания хотел.

Градският музей на Кьолн

Важно: Статията предоставя информация за градския музей в Кьолн, Германия. Тук ще намерите полезна информация за историята на музея, както и какво интересно може да видите вътре. Статията е последно обновявана от нашия екип на 08 Ноември 2016г.

По-долу може да видите интерактивна карта относно  градския музей в Кьолн, Германия, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на музея, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района.