Градският музей на Монтепулчано

Един от красивите дворци /palazzi/ в Монтепулчано, на който може да обърнете по-задълбочено внимание при посещение в града, е готическият Палацо Нери-Орсели – днес дом на Градския музей на Монтепулчано /Museo Civico/. Макар и малък като размери, градският музей съдържа богата колекция от ренесансови и готически произведения, които може да заинтригуват всеки любител на изкуството.

Градският музей на Монтепулчано

На снимката: Градският музей на Монтепулчано /дворецът Нери-Орсели/;

Освен залите на самия музей, заслужава да се види и вътрешният двор, където се намира оригиналният флорентински марцоко /marzocco/, отстранен от Корсо. На горния етаж на музея пък има стая, която е изцяло посветена на теракотени произведения, дело на Андреа дела Робия. Най-важното произведение е панел със Св. Франциск, рисусан от приближения на светеца Маргаритоне да Арецо. Обърнете внимание и на творбата на Якопо де Мино „Коронацията на Дева Мария“.

Градският музей на МонтепулчаноНа снимката: „Коронацията на Дева Мария“;

 

Полезна информация за Градския музей на Монтепулчано:

Адрес:  Via Ricci 10, Палацо Нери-Орсели, Монтепулчано, Италия

Телефон: +39 0578 717 300;

Работно време за посещение:

Понеделник – неделя, от 10.30 часа до 18.30 часа;

Затворен във вторник;

Цени на входните билети:

Пълен билет – 12.00 Евро;

Намален билет – 6.00 Евро /за групи от поне 15 души, лица под 18г., студенти/;

Специален билет – 5.00 Евро /за ученици и деца от 12 до 18 години/;

Безплатно за деца под 12 години;
Важно: Статията предоставя информация за градския музей в Монтепулчано. Тук ще намерите полезна информация за музея – история, разположение, как да стигнете до него и какво да видите в него. Статията е последно обновявана от нашия екип на 06 Април 2017г.

Търсите хотел в Монтепулчано?Резервирайте в Booking.com чрез този бутон и вземете до 10% от стойността на резервацията си обратно

 

Търсите хотел в Монтепулчано?Резервирайте в Agoda.com чрез този бутон и вземете до 12% от стойността на резервацията си обратно

 

Градският музей на Монтепулчано

По-долу може да видите интерактивна карта относно градския музей на Монтепулчано, Италия, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на музея, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: