Градският площад на Антверпен

Градският площад на Антверпен е сърцето на стария град на Антверпен. На площада са разположени красиви сгради с уникална архитектура. Тук е сградата на общината, а до нея са разположени така наречените „къщи на търговските гилдии“. Красивата картина се допълва и от разположената наблизо катедрала на града. В средата на градския площад на Антверпен се издига красивият фонтан на Брабо. Фонтанът се свързва с може би най-интересната легенда за града- тази за римския войник Брабо и великана Антигоон.

Градският площад на Антверпен

На снимката: Част от градския площад със сградата на Община Антверпен и фонтанът на Брабо отпред;
Къщите на търговските гилдии за съжаление не са оригиналните. Голям пожар е изпепелил площада през 16-ти век, унищожавайки и голяма част от тези уникални къщи. В последствие те биват възстановени. Всяка една от къщите има свой номер. Така например върху седмата къща, известна още като къщата на гилдията на стрелците, се намира позлатена статуя на Свети Георги, възседнал кон и държащ копие в ръцете си.

Градският площад на Антверпен

На снимката: Част от къщите на търговските гилдии и по-близък поглед върху фонтана на Брабо;

 

Градският площад на Антверпен

Важно: Страницата предоставя полезна информация за градския площад на белгийския град Антверпен –  историческа справка, както и интересни сгради, разположени на площада. Статията е последно обновена от нашия екип на 29 Май 2018г.

Търсите хотел в Антверпен?Резервирайте в Booking.com през този бутон и вземете до 10% от стойността на резервацията си обратно

 

По-долу може да видите интерактивна карта относно градския площад на Антверпен, Белгия, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на забележителността, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: