Гребен на вятъра – град Сан Себастиан, Испания

В единия край на залива Конча в Сан Себастиан, там където свършва плажът Ондарета, на скалите има три скулптури, гледащи към морето. Те са дело на Едуарно Чилида, който ги завършва през 1976г. Тези странни форми той посвещава на Пикасо, Аленде и Неруда.

"Гребен на вятъра"

На снимката: Трите елемента от монумента Гребен на вятъра;
Полезна информация за забележителността:

Монументът Гребен на вятъра е разположен точно на противоположната страна на залива Ла Конча, срещу хълма Ургул;

Гребен на вятъра

В случай че търсите хотел в Сан Себастиан, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно монумента Гребен на вятъра в Сан Себастиан, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на забележителността, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: