Григхолен – град Берген, Норвегия

Григхолен /Grieghallen/ е модерна зала в Берген, която е открита през 1978г. Залата се използва като сцена за представяне на мюзикъли, драми и други културни събития. Залата е достатъчно голяма, за да побере повече от 1500 зрители. Симфоничният оркестър на Берген, който е основан през 1765 година, представя своите представления в Григхолен в периода между август и май всяка година. Спектаклите включват предимно класическа и съвременна музика. Григхолен /Grieghallen/ много често приема и гостуващи оперни представления.

Григхолен

На снимката: Григхолен – една от известните зали за представления в Берген;

Интересен факт за залата е, че именно тук се провежда Европейският песенен конкурс през 1986 г. От 1996 г. залата е обявена за национален център за конгреси.

Полезна информация за тази забележителност:

Адрес: Еdvard Griegs Plass 1, 5015 Берген, Норвегия

Телефон: +47 55 21 61 00;

Как да стигнeте до Grieghallen:

-С Автобус /вземете автобусни линии N2, 3 или 4/;

Билети за драматични или симфонични изпълнения в Григхолен:

Цените на билетите варират в зависимост от конкретното изпълнение между 120.00 NOK и 470.00 NOK;

Важно: Григхолен /Grieghallen/е затворена през юли; Ако искате да получите повече информация за програмата на залата и спектаклите, моля проверете информацията на адрес: www.grieghallen.no;

Важно: Статията предоставя информация за Григхолен /Grieghallen/ в град Берген. Тук ще намерите исторически данни за залата, информация за местоположението на Григхолен, как да стигнете до залата, както и информация за цените на билетите за представления в Григхолен. Статията е последно обновявана от нашия екип на 01 Август 2018г.

Григхолен

В случай че търсите хотел в Берген, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно Григхолен /Grieghallen/, която ви позволява да се ориентирате не само относно разположението на тази забележителност на Берген, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика в града около Григхолен в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване около залата, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути до Григхолен, Берген: