Хардер Кулм, Швейцария

За тези от вас, които не са толкова приключенски настроени, че да се изкачат до Юнгфрауйох, или просто не им се дават толкова много пари, но въпреки това искат да разгледат района около Интерлакен и да се насладят на красиви гледки, отговорът на вашите желания е Хардер Кулм. Планината Хардер Кулм е „местната планина” на Интерлакен, като при желание от ваша страна може да си направите кратка екскурзия до върха, издигащ се на 1301 метра надморска височина. Екскурзията тук е свързана с използването на един единствен вид транспорт – фуникуляр. Станцията на фуникуляра се намира недалеч от ж.п. гарата Интерлакен Изток.

Хардер Кулм

На снимката: Станцията на фуникуляра за Хардер Кулм;

Хардер Кулм

На снимката: Harderbahn;

 

Пътуването с фуникуляра отнема 15 минути. На върха определено има какво да видите, защото местните са помислили добре как да използват красотата на своята природа, за да привличат и забавляват туристите. От Хардер Кулм ще може да видите Интерлакен, Бернските Алпи, както и двете езера – Тюн и Бриенц, на които Интерлакен дължи името си.

Хардер Кулм

На снимката: На върха на Хардер Кулм с основната постройка и гледка към езерото Бриенц;

Когато стигнете до горната станция на фуникуляра, ще видите първоначално една структура, която много прилича на пагода. Това е Panorama Restaurant Harder Kulm, който има трапезария за 100 гости и тераса, където още 80 гости може да се насладят на предлаганите храни и напитки под слънчевите лъчи. Ако не сте гладни или жадни, то направо може да се насочите и към основната атракция тук – площадката за наблюдения. Представляваща платформа, надвиснала над пропастта, площадката открива пред погледа ви причината, заради която си заслужава да се качите до тук. Понякога на Хардер Кулм се провеждат фолклорни вечери, което само допринася за пълнотата на изживяването.

Хардер Кулм

Хардер Кулм

На снимките: Площадката за наблюдения на Хардер Кулм, гледаща към Интерлакен и околните планини;

Практическа информация за Хардер Кулм:

Адрес: Станция Хардер Кулм, близо до Интерлакен Изток;

Телефон: +41 (0) 33828 72 33;

Работно време на фуникуляра:

Фуникулярът до Хардер Кулм ще оперира през 2017г. от 14-ти Април до 26-ти Октомври, всеки ден от 9.30 часа до 21.30 часа;

Цени на билетите за фуникуляра:

Цените за 2017г. все още не са обявени;

В случай че се нуждаете от хотел в района на Интерлакен, то може да намерите оферти за места за настаняване на следния линк:

Оферти за хотели в Интерлакен;

Благодарение на програмата за сътрудничество между Booking.com и Градовете на Европа/Cities of Europe, при всяка направена през този линк резервация може да си върнете до 10% от сумата на вашата резервация след приключване на вашия престой в избрания хотел.Хардер Кулм

Важно: Статията предоставя информация за Хардер Кулм, Швейцария. Тук ще намерите полезна информация за планината до Интерлакен, както и за възможностите за нейното изкачване с фуникуляра- работно време на железницата и др. Статията е последно обновявана от нашия екип на 24 Ноември 2016г.

По-долу може да видите интерактивна карта относно началната станция на фуникуляра за Хардер Кулм, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на станцията, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района.