Дворецът на Буслайден или Хоф Ван Буслайден – град Мехелен, Белгия

През 16-ти век в град Мехелен били построени множество красиви сгради, като една от тях е дворецът на Буслайден.  Йеронимус Буслайден, член на градския съвет на Мехелен, назначил архитект Килдерманс да изгради дворец и за него. Буслайден бил роден в град Арлон през 1470 година. След доста усилено обучение той се сдобил с академичната титла доктор по право от университетите на Болоня и Лувиан. Оценявайки неговите познания по право, Филип Честният назначава Буслайден за член на Великия съвет на Мехелен. Резиденцията на Буслайден е изградена в период 1503-1508г.  След смъртта на Буслайден неговата резиденция била използвана за различни цели. От 1619г. до Първата Световна Война, сградата служила като седалище на организация, известна като „Планината на милосърдието“- същата раздавала пари на бедните без лихва. По време на войната сградата била тежко пострадала, като де факто останали само стените. В последствие тя била възстановена и превърната в градски музей.

Дворецът на Буслайден

На снимката: Дворецът на Буслайден;
Полезна информация за забележителността:

Адрес: Фредерик де Меродещраат 65, 2800 Мехелен; Frederik de Merodestraat 65, 2800 Mechelen;

Работно време:

Понеделник, вторник, събота и неделя – от 10.00 часа до 17.00 часа;

Четвъртък, от 10.00 часа до 22.00 часа;

Затворен в сряда;

Цени на входните билети:

Пълен билет – 8.00 Евро;

Намален билет /за учители, групи над 10 души, пенсионери над 65 години, лица до 27 години/ – 5.00 Евро;

Безплатен вход за деца под 12 години;

Дворецът на Буслайден

Важно: Страницата предоставя полезна информация за Хоф ван Буслайден /дворецът „Буслайден“/в белгийския град Мехелен – историческа справка за забележителността, адрес на двореца, работно време. Статията е последно обновена от нашия екип на 06 Юни 2018г.

В случай че търсите хотел в град Мехелен и околностите, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно Хоф ван Буслайден в Мехелен, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на забележителността, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: