Хорн – езерото Констанц, Швейцария

 Хорн е старо рибарско селце, което се намира на 5 минути път с кола на изток от Арбон. Разположен в кантон Тургау, това градче осигурява още една добра опция за проучване на бреговете на езерото Констанц. Честно казано, основната причина за посещение на Хорн е да останете или да се похапнете в хотел Бад Хорн. В противен случай, ще намерите доста повече неща за вършене в град Роршах, който отстои само на 10 минути с кола или автобус на изток.

Хорн

На снимката: Поглед към малкото градче Хорн на езерото Констанц;

Най-доброто време за посещение:

Най-доброто време за посещение на Хорн е през летните месеци, когато всички градини покрай езерото са изпъстрени с различни цъфнали цветя и когато по-удачно да се разходите с колело по брега на езерото, или просто да се качите за кратка разходка на някое от многобройните корабчета, които обикалят целодневно езерото Констанц.

Транспорт:

Хорн е свързан чрез влакове с някои от най-големите съседни градове, като Санкт Гален, Санкт Маргаретен, Романсхорн и Роршах. Пътуването от Санкт Гален отнема по-малко от 1 час, а до град Роршах се пътува не повече от 10 минути.

Ако пътувате с кола, то ще трябва да следвате магистрала A1. Въпреки това, трябва да вземете в предвид, че градът не разполага със свой изход от магистралата, който да ви отведе директно до града, поради което ще трябва да слезете от магистралата при Санкт Гален или Санкт Маргаретен и след това да следвате по-малките пътища към Хорн.

Хорн е малко селце, което също има пристанище обслужвано от пътнически фериботи. Фериботите пътуват до близките градове по швейцарската и германската страна на езерото Констанц и се използват от туристите не само като опция за транспорт, но също така и като възможност за опознаването на езерото и шанс да се разгледа езерото и неговите градовете от различен ъгъл.

Хорн

На снимката: От ресторанта на хотел Бад Хорн /Hotel Bad Horn/ в градчето Хорн се разкрива красива гледка към езерото Констанц;

Къде да отседнете или вечеряте в Хорн:

1/ Хотел Бад Хорн /Hotel Bad Horn/:

Този голям синьо-бял хотел се намира в центъра на града, в края на малък полуостров на брега на езерото. Построен през 1827 г., той е напълно реставриран с големи прозорци, покрив от плочки, тераси на покрива, както и голямо зелено пространство, стигащо почти до езерото. Средните по големи стаи на хотела са комфортно обзаведени, като всяка стая разполага с добре поддържана баня. В заведението Captain’s Grill, което е красиво декорирано в морски нюанси, предлаганите специалитети включват ястия от патица, ноазети от местна риба, скариди с Калвадос и филе от говеждо месо с Арманяк.

Адрес на хотела: Seestrasse 36, 9326 Horn, Швейцария;

Телефон на хотела: +41 71 841 55 11;

Допълнителна информация за града и интересни места за разходка из града може да намерите на следния сайт: www.myswitzerland.com.
Важно: Статията предоставя информация за градчето Хорн, намиращо се на швейцарския бряг на езерото Констанц. Тук ще намерите полезна информация за града – история, разположение, как да стигнете до града и какво да видите в него. Статията е последно обновявана от нашия екип на 30 Юли 2018г.

Хорн

В случай че търсите хотел в Хорн, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно Хорн, Швейцария, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на града, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: