Храмът на Аполон – град Сиракуза, Италия

Храмът на Аполон /Tempio di Apollo/ е разположен на Пиаца Панкали на остров Ортиджа в Сиракуза. Това е гръцки храм, датиращ от 6-ти век преди Христа и се определя за най-старият дорийски храм в света /има по ред колони от всяка страна/. Надпис тук сочи, че храмът е посветен на Аполон. Въпреки това, след пристигането на Цицерон в Сиракуза, той написал, че храмът е посветен на Артемида.

Храмът на Аполон

На снимката: Останките от древния храм;

Независимо от това на кой точно е посветен, храмът е имал доста тежка история – първо е превърнат във византийска църква, а след като сарацините превземат града храмът става джамия. По-късно, при норманско управление, той отново е преобразуван в църква. Останките от храма, оградени с ограда, може да се видят по всяко време.

Полезна информация за забележителността:

Адрес: Largo XXV Luglio, 96100 Сиракуза, Италия;

Работно време за посещение:

Останките може да се видят през целия ден;
Важно: Статията предоставя информация за храма на Аполон в град Сиракуза – остров Сицилия, Италия. Тук ще намерите полезна информация за забележителността – история, разположение, какво може да видите отвън  и вътре, работно време за посещение и цени на входните билети. Статията е последно обновявана от нашия екип на 26 Май 2017г.

Търсите хотел в Сиракуза?Резервирайте в Booking.com чрез този бутон и вземете до 10% от стойността на резервацията си обратно

 

Хареса ли ви съдържанието на статията? Ако имате някакви забележки, препоръки или просто се нуждаете от допълнителен съвет относно посещението и разглеждането на Сиракуза и района, не се колебайте да се свържете с нас на info@cities-of-europe.com! 

Ако съдържанието на статията ви е харесало и бихте искали да подкрепите развитието на сайта, кликнете просто върху някоя от трите реклами на Google, които се появяват в статията /преди заглавието, по средата на темата и в нейния край/. „Градовете на Европа“ е независим туристически блог, който не рекламира програми на туристически агенции, а приходите от Google реклами са това, което помага за развитието на сайта! Благодарим ви! 

Храмът на Аполон

По-долу може да видите интерактивна карта относно храма на Аполон  в Сиракуза  – Италия, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на забележителността, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: