Университет Хумболт – град Берлин, Германия

Сградата на университет Хумболт е построена през 1753г. за принц Хайнрих от Прусия, братът на Фридрих Велики. Университетът е основан през 1810г. по инициатива на Вилхелм фон Хумболт. В началото е известен като берлинския университет, но през 1949г. е преименуван в чест на фон Хумболт. Цялостният дизайн на сградата, с нейната основна конструкция и двора, са били променяни множество пъти.

Университет Хумболт

На снимката: Университетът в Берлин;

Две мраморни статуи (1883г.) на Пол Ото стоят на входната врата и представят Вилхелм фон Хумболт (държащ книга) и брат му Александър (седнал на земното кълбо), който е бил прочут изследовател.

Входната порта води към двора на университета, който е проектиран от Райнхолд Бегас /Reinhold Begas/. Много известни учени са работили в университета, включително философите Фихте и Хегел, физиците Рудолф Вирхов и Робърт Кох, а също и Макс Планк и Алберт Айнщайн. Сред местните възпитаници са Хайнрих Хайне, Карл Маркс и Фридрих Енгелс. След Втората световна война, университетът остава в руския сектор на разделения град, като заради трудностите на студенти от западен Берлин, се стигнало до учредяването и на друг университет през 1948г. – Свободният университет /Freie Universitat/.

Университет Хумболт

Полезна информация за тази забележителност:

Адрес: Унтер ден Линден 6, Берлин, Германия;

Телефон: +49 30 209 370 333;

Как да стигнете до университета Хумболт:

-Чрез автобус /вземете линии N100, 200 и 348/;

-Чрез S-Bahn /станция Friedrichstrasse/;

-Чрез U-Bahn /станция Friedrichstrasse/;
Важно: Статията предоставя информация за Университет Хумболт в град Берлин, Германия. Тук ще намерите исторически данни за забележителността, информация за местоположението на Университета „Хумболт“, как да стигнете до Университета „Хумболт“.  Статията е последно обновявана от нашия екип на  03 Август 2018г.

В случай че търсите хотел в Берлин, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно Университета „Хумболт“ в град Берлин, която ви позволява да се ориентирате не само относно разположението на тази забележителност, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика в града около Университета „Хумболт“ в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване около забележителността, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути до Университета „Хумболт“ , Берлин: