Имението на Тавел – град Женева, Швейцария

Имението на Тавел, построено от варовик, е най-старата къща в Женева. Готическата фасада, с три нива на прозорци и купол в единия ъгъл, е украсена с герба на семейството Тавел, които са построили къщата, както и с любопитни каменни скулптури от животински и човешки глави. Въпреки, че сградата е възстановена след пожара от 1334, който унищожава голяма част от Женева, най-ранният исторически запис за къщата датира от 1303.

Имението на Тавел

На снимката: Сградата на Тавел, където се помещава музея на историята на Женева;

В имението на Тавел сега се помещава музеят на историята на Женева, който е посветен на живота в Женева от 14-ти до 19-ти век. Докато сутеренът на сградата е запазен за временни изложби, то останалата част от къщата е изпълнена с експонати, вариращи от монети и железни части, плочки, дървени врати и други елементи на старинни къщи. Комбинация от 12-те стаи на втория етаж илюстрира градския живот през 17-ти век. На тавана е разположен огромен модел на Женева, направен през 1850 г., преди да са били разрушени средновековни укрепления на града. Благодарение на интересна презентация се посочват по-важните елементи от модела, заслужаващи внимание. В музея има отделна част, която е посветена на генерал Дуфюр (1787-1875), син на местен часовникар, който е създал топографска карта на Швейцария в мащаб  1: 100 000. Като командир на федералните сили по време на гражданската война от 1847, той успял да победи сепаратистите. Той е и основател на Международния червен кръст.

Имението на Тавел

На снимката: Макетът на Женева, разположен на последния етаж;

Полезна информация за тази забележителност:

Адрес: Руе ду Пютс-Ст-Пиер 6 /Rue du Puits-St-Pierre 6/, Женева, Швейцария;

Телефон: +41 22 418 37 00;

Работно време: Всеки ден от 11.00 часа до 18:00 часа. Затворен в понеделник;

Цена на входните билети:

Безплатен вход за всички постоянни експозиции;

Безплатен вход в първата неделя от месеца, както и за хората под 18-годишна възраст;

Билет за възрастни за временни изложби: 5.00 CHF;

Намален билет за временни изложби: 3.00 CHF;

Безплатен вход с Geneva Pass;

 Как да стигнете до имението на Тавел?

-С автобус /вземете линия N36 /;

-С личен автомобил / можете да паркирате на паркинг „St. Antoine „/;
Важно: Статията предоставя информация за имението на Тавел в швейцарския град Женева. Тук ще намерите полезна информация за забележителността – история, разположение, как да стигнете до имението, работно време за посещение и цени на входните билети. Статията е последно обновявана от нашия екип на 28 Юли 2018г.

Имението на Тавел

В случай че търсите хотел в Женева, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно имението на Тавел в Женева, Швейцария, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на забележителността, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: