Исторически музей на град Мелник

Градският исторически музей на град Мелник е разположен в Пашовата къща /известна още като Ибрахим бейовата къща/. Строена през 1815 година, къщата се състои общо от 8 помещения. На приземния етаж на къщата е представен основният поминък на този район от страната – винопроизводството, както и множество предмети свързани с обработка и съхраняване на вино. В музея могат да бъдат видeни множество снимки, разкриващи процеса на винопроизводството, а така също и множество експонати, разкриващи живота на местното население през епохата на Възраждането.

Исторически музей на град Мелник

На снимката: Изложбена зала в музея;
Полезна информация за забележителността:

Адрес:  Пашова къща, гр. Мелник, България;

Телефон: 07437 229;

Работно време:

Всеки ден, от 9.00 часа до 18.00 часа;

Музеят е отворен целогодишно, с изключение на 24.05, 24.12, 25.12, 01.01 и 03.03;

Затворен в понеделник;

Цени на входните билети:

Билет за възрастен – 2.00 лева;

Билет за ученици и пенсионери – 1.00 лева;

Билет за беседа – 5.00 лева;

Безплатен вход за хора с увреждания и деца до 7 години;
Исторически музей на град Мелник

Важно: Статията предоставя информация за исторически музей на град Мелник, България. Тук ще намерите исторически данни за забележителността, информация за местоположението й, как да стигнете до тази забележителност. Статията е последно обновявана от нашия екип на 24 Август 2018г.

В случай че търсите хотел в Мелник, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно исторически музей на град Мелник, България, която ви позволява да се ориентирате не само относно разположението на тази забележителност, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика около забележителността в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване около забележителността, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути до нея: