Историческият музей на Будапеща

Историческият музей на Будапеща, известен също като Дворцовият музей, е най-доброто място, където да усетите духа на средновековна Буда. Препоръчваме ви, ако решите да посетите този музей, да си запазите обиколка с екскурзовод- парите си заслужават. Независимо, че всичко вътре е обяснено на английски, историята на постоянното разрушаване и възстановяване на двореца в Будапеща е толкова объркваща и тайнствена, че трудно ще разберете всичко, което виждате, без съдействието и помощта на екскурзовод.

Историческият музей на Будапеща

На снимката: Музеят отвън;

Изложбата „Средновековният Кралски замък и неговите готически статуи” се състои от стаи и артефакти, които са разкрити след разкопките след Първата Световна война и възстановяването на двореца. В тази изложба стаите и самите зали са по-забележителни от фрагментите и случайните неповредени парчета от статуи, каменни резби, керамични изделия и други подобни. В изложбата „История на Будапеща от 1686г.“ може да видите пък множество фотографии.

Историческият  музей на Будапеща1

На снимката: Изложбена зала в музея;

Историческият музей на Будапеща2

На снимката: Стълбището, по което се влиза в музея;
Полезна информация за тази забележителност:

Адрес: Szt. Gyorgy ter, Будапеща 1014, Унгария;

Телефон: +36 1 487 8800;

Работно време:

1-ви март-31-ви октомври, от 10.00 часа до 18.00 часа

1-ви ноември-края на февруари, от 10.00 часа до 16.00 часа;

Затворен в понеделник;

Цени на входни билети:

Билет за възрастни – 1500.00 HUF /50% отстъпка, ако имате Budapest Card/;

Студентски билет – 750.00 HUF;

Билет за пенсионери – 750.00 HUF;

Разрешение за снимки – 800.00 HUF;

Туристически обиколки на различни езици се предлагат в музея. Цените зависят от езика на обиколката, както и от броя на хората в групата;

Как да стигнете до музея:

-Чрез автобус /Várbusz от Moszkva tér или линия 16 от Deak tér дo Дворцовия хълм/;

-Чрез фуникуляр /От Clark Ádám tér дo Дворцовия хълм/;

Историческият музей на Будапеща

Важно: Статията предоставя информация относно историческия музей на Будапеща – град Будапеща, Унгария. Тук ще намерите полезна информация за забележителността, нейното разположение, как да стигнете до музея, както и информация за работно време и цени на билети за посещение. Статията е последно обновявана от нашия екип на 08 Юли 2016г.

По-долу може да видите интерактивна карта относно историческия музей на Будапеща – град Будапеща, Унгария,  която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението му, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика около музея църквата  в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване около забележителността, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: