Източно-индийската къща – град Амстердам, Холандия

Източно-индийската къща е бившата централа на холандската Източно-индийската компания или VOC, а днес е част от Университета на Амстердам. Построена през 1605г., тя е приписва на Хендрик де Кайзер. Помещенията са били разширявани няколко пъти- през 1606г., 1634г. и 1661г., като тук са били пазени и съхранявани подправки, пипер, порцелан и коприна от Източна Индия.

Източно-индийската къща

На снимката: Източно-индийската къща в Амстердам;

Източно-индийската компания /VOC/ престава да съществува през 1800г. , като за известен период от време къщата е използвана от местните митнически власти. По-късно митническите служби са преместени, а знакът на VOC, издълбан в камък на входа, е заменен с фигурата на лъв- традиционният хералдически символ на Холандия.
През 1890г. е осъществена значителна реконструкция на къщата, по време на която обаче е унищожена голяма част от интериора, но фасадата е останала до голяма степен непокътната. Бившата заседателната зала на лордовете от VOC e била възстановена в нейното състояние, така както е изглеждала през 17-ти век.

Източно-индийската къща

На снимката: Вътрешният двор;

Полезна информация за тази забележителност:

Адрес: Oude Hoogstraat 24, Амстердам, Холандия;

Телефон: +31 (0) 20 525 2258;

Как да стигнете до източно-индийската къща:

-Чрез трамвай /използвайте линии 4, 9, 14, 16, 24 и 25/;

-Чрез метро /метростанция Nieuwmarkt/;

Работно време:

От понеделник до четвъртък, от 9.00 часа до 19.30 часа;

Петък, от 9.00 часа до 17.00 часа;

Източно-индийската къща

Важно: Статията предоставя информация за източно-индийската къща- град Амстердам, Холандия. Тук ще намерите полезна информация за забележителността, нейното разположение, как да стигнете до къщата, както и повече информация за работното време за посещения. Статията е последно обновявана от нашия екип на 10 Юни 2016г.

По-долу може да видите интерактивна карта относно източно-индийската къща, град Амстердам, Холандия, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението й, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика около къщата в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване около забележителността, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: