Канеро Ривиера, езерото Маджоре

Герб на Канеро Ривиера:  Канеро Ривиера

 

Канеро Ривиера е много привлекателно селце, привличащо туристите заради своята тишина и спокойствие. Ако се чудите къде ще може да се излежавате на плаж покрай езерото, без да сте заобиколени от тълпи туристи, то плажът на Канери е просторен и представлява чудесно място за тази цел. От тук освен това ще може да видите и замъците Канеро. Двете малки островни крепости някога са били крепости на пирати, които тероризирали езерото (в действителност става дума за двама братя на име Мацардити).

Канеро Ривиера

На снимката: Канеро Ривиера;

За да сложи край на нападенията и насилието, през 1414г. херцог Филипо Мария Висконти обсажда крепостите и принуждава пиратите да се предадат, след като последните остават без провизии. Крепостите са разрушени изцяло.  Между 1519г. и 1521г. семейството Боромео, господарите на езерото, строят на това място „Виталиана”- крепост на името на Виталиано Боромео. Крепостта трябвало да служи за защита на езерото от нападения на швейцарците. През 18-то век обаче замъците са изоставени и постепенно се разрушат от влиянието на времето. На по-малкия от двете островчета може да видите статуя на Дева Мария, която е дело на Джианино Кастилиони /1884г.-1971г./.

Канеро Ривиера

На снимката: Една от двете крепости, разположени на малки острови в езерото Маджоре, които на времето са служили като бази за пирати;
Както вече отбелязахме, Канеро Ривиера е чудесно място за всички плажуващи. От четирите плажа по италианската част на езерото Маджоре, които са получили син флаг /международен символ на чистота на водата и безопасност за плуване/, три от тях са в Канобио, а последният е именно в Канеро Ривиера.

Канеро Ривиера

На снимката: Плажът в Канеро Ривиера е определен като един от най-добрите по цялото езеро;

Полезна информация за посещение на замъците на Канеро:

Адрес: Канеро Ривиера, Италия;

Цени на входни билети:

Билет за възрастен-  7.00 Евро;

Детски билет- 5.00 Евро;

Работно време:

От Великден до  края на септември;

Туристически офис на Канеро Ривиера: Виа Орси, 1 I-28821 Канеро Ривиера (VB), телефон: + 39 0323788943;

Канеро Ривиера

Важно: Статията предоставя информация за град Канеро Ривиера, разположен на брега на езерото Маджоре, Италия. Тук ще намерите исторически данни за града, информация за местоположението му, как да стигнете до него, полезна информация за работното време и цена на входните билети на някои от местните забележителности, опции за пешеходни разходни около града, информация за местни интересни места. Статията е последно обновявана от нашия екип на 18 Април 2016г.

По-долу може да видите интерактивна карта относно град Канеро Ривиера, разположен на брега на езерото Маджоре, Италия, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на този италиански град, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика около града в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване около града, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в града: