Карлова улица – град Прага, Чехия

Датираща от 12-ти век, тясната и криволичеща Карлова улица е била част от Кралския път, по който са преминавали шествия за коронацията на път към Пражкия замък. Много оригинални готически и ренесансови къщи са запазени по протежение на улицата, като голяма част от тях днес са превърнати в магазини и в магнит за туристи.

Карлова улица

На снимката: Част от живописната Карлова улица;
Кафене при Къщата на златната змия /номер 18 от улицата/ е създадено през 1714г. от арменеца Деотатуш Дамаян, който раздавал тук клеветнически брошури. Днес заведението е превърнато в ресторант. Обърнете внимание и на постройката на номер 3 от улицата, известна като „При златния кладенец”- тя има великолепна барокова фасада и гипсови релефи на светци, включително на Свети Рох и Свети Себастиан, които са считани за закрилници срещу чумата.

Карлова улица

На снимката: Архитектурната композиция при „Златния кладенец“;

Полезна информация за тази забележителност:

Адрес: Charles Street, Прага, Чехия;

Как да стигнете до улицата:

-Чрез метро /метро станция Staromestka/;

Основни aтракции:

-Къщата на златната Змия /Карлова улица N18/;

-Къщата „При златния кладенец” /Карлова улица N3/;

Карлова улица

Важно: Статията предоставя информация относно Карлова улица –  град Прага, Чехия. Тук ще намерите полезна информация за забележителността, нейното разположение, как да стигнете до улицата, както и какво може да видите по протежение на улицата. Статията е последно обновявана от нашия екип на 01 Юли 2016г.

По-долу може да видите интерактивна карта относно Карлова улица – град Прага, Чехия,  която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението й, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика около улицата  в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване около забележителността, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: