Каса ди Верга – град Катания, Италия

Каса ди Верга, или къща-музей на Джовани Верга е мемориал на сицилианския поет Джовани Верга (1840-1922г.), който живее и пише тук в продължение на много години. Верга бил „луда глава“, като не са малко неговите произведения, в които той обръщал внимание на тежкото положение на местните работници, които не получавали заплати за труда си по време на промишлената революция.

На снимката: Каса ди Верга;

Музеят на Верга се помещава в помещение, което определено се нуждае от реновация, като до него се достига по прашно и леко износено стълбище. Самият музей обаче е много добре представен и е разположен в част от помещенията, където навремето Верга е завършил някои от творбите си. Независимо от силното послание на творбите на Верга, може да си тръгнете от музея с чувство на тъга заради това, че местната община е пренебрегнала този музей, оставяйки го в недобро състояние. Ако не сте чак такъв любител на Верга или въобще на сицилианското изкуство, то може да пренебрегнете този музей за сметка на музея на Белини, който се намира недалеч от тук и е доста по-интересен.

Каса ди Верга

 

Каса ди Верга

На снимките: Из къщата-музей на Верга;

Полезна информация за забележителността:

Адрес: Виа Сант‘ Анна 8, Катания, Италия;

Телефон: +39 0957150598;

Работно време за посещение:

Понеделник –  събота, от 9.00 часа до 13.15 часа и от 14.15 часа до 19.00 часа;

Неделя и на празници – затворено;

Цени на входните билети:

Билет за възрастни – 4.00 Евро;

Намален билет за определена категория лица – 2.00 Евро;

Как да стигнете до Каса ди Верга:

-Чрез автобус /линии 1-4, 2-5 или 3-6/;
Важно: Статията предоставя информация за Каса ди Верга в град Катания – остров Сицилия, Италия. Тук ще намерите полезна информация за музея – история, разположение, какво да видите вътре, работно време за посещение и цени на входните билети. Статията е последно обновявана от нашия екип на 24 Май 2017г.

Търсите хотел в Катания?Резервирайте в Booking.com чрез този бутон и вземете до 10% от стойността на резервацията си обратно

 

Хареса ли ви съдържанието на статията? Ако имате някакви забележки, препоръки или просто се нуждаете от допълнителен съвет относно посещението и разглеждането на Катания и района, не се колебайте да се свържете с нас на info@cities-of-europe.com! 

Ако съдържанието на статията ви е харесало и бихте искали да подкрепите развитието на сайта, кликнете просто върху някоя от трите реклами на Google, които се появяват в статията /преди заглавието, по средата на темата и в нейния край/. „Градовете на Европа“ е независим туристически блог, който не рекламира програми на туристически агенции, а приходите от Google реклами са това, което помага за развитието на сайта! Благодарим ви! 

Каса ди Верга

По-долу може да видите интерактивна карта относно Каса ди Верга в Катания  – Италия, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на музея, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: