Каса Рока Пикола – град Ла Валета, Малта

Каса Рока Пикола в Ла Валета е един от последните дворци, които все още са собственост на наследствената аристокрация в Малта. Дворецът е собственост на семейство Пиро, което към настоящия момент се оглавява от Николас де Пиро. Състои се от 50 стаи, повечето от които са отворени за посещение и бива определян като „жив музей”. Значението на Каса Рока Пикола се състои в това, че дворецът съхранява ценни исторически свидетелства за обичаите и традициите на малтийската аристокрация през последните 400г.

Каса Рока Пикола

На снимката: Входът на двореца;

По време на обиколката си из двореца ще имате възможност да разгледате 12 пищно украсени стаи. Зала Гранде е залата с най-висок таван в къщата. Интерес представлява черното бюро, което всъщност е преносим олтар. В предната му част е поставен герба на малтийския благородник Маркиз Пандолфо Тестаферата де Ното. Украсен е със снимки на екзотични снимки и фауна. Благодарение на този вид олтари родилката са можела веднага след раждането на детето си да присъстват на неговото кръщене. Библиотеката е друга интересна зала, известна с панелите на Ласкарис. Те представляват серия от картини, нарисувани при управлението на Великия Магистър Ласкарис. С тях в миналото е бил украсен корабът на Великия Магистър. Всички изобразени сцени са фантазия. През 17 век италианските художници предпочитали да рисуват въображаеми сцени, с оглед получаването на по-драматичен или по-романтичен ефект.

Каса Рока Пикола

На снимката: Бомбоубежище;

Акцент в обиколката из Каса Рока Пикола е разходката из подземията, които са използвани като бомбоубежища през Втората Световна Война. Дядото на Николас де Пиро бил убеден, че войната е неизбежна и още през 1935г. построява първото частно подобно убежище в Малта. По-късно биват построени още две по-големи убежища, които побирали около 150 човека.

Полезна информация за забележителността:

Адрес: 74 Republic Str., Ла Валета, Малта;

Работно време: 10:00 – 17:00 часа с изключение на неделя и официални празници. Туровете с екскурзовод са на всеки час, като посещение след посочените часове може да се организират след запитване;

Вход:

Възрастни 9.00 евро
Ученици 5.00 евро
Деца под 14г. Безплатно

Обиколките се провеждат на английски език и продължават около час.Важно: Страницата разглежда подробно информация за двореца Каса Рока Пикола, една от големите забележителности на малтийската столица Ла Валета – историческа информация за двореца, адрес на забележителността, цена на входните билети за двореца, както и информация за работното време.  Статията е последно обновена от нашия екип на 13 Юли  2018г.

Каса Рока Пикола

В случай че търсите хотел в Ла Валета или на остров Малта, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно Каса Рока Пикола – Ла Валета, Малта, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на забележителността, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: