Къщата на Албрехт Дюрер – град Нюрнберг, Германия

Едно от най-светите места в Нюрнберг, поне за самите местни, е къщата на Албрехт Дюрер. Разположена е на кратко пешеходно разстояние от паметника на Дюрер и църквата „Свети Себалд“, като трябва да се тръгне нагоре по калдъръмената улица „Бергщрасе“. Типично за всички местни къщи от 15-ти век, къщата на Дюрер е единствената напълно запазена готическа къща в града. Първият етаж е изграден от пясъчник, а над него има два етажа от дърво, завършени от остър покрив с изглед към града отдолу.

Къщата на Албрехт Дюрер

На снимката: Къщата на Албрехт Дюрер;

Изложбите в къщата са посветени на живота и творбите на Дюрер. Много от стаите са обзаведени с важни исторически елементи и съдържат оригинални гравюри и дърворезби, както и копия на картините на Дюрер.

Къщата на Албрехт Дюрер

На снимката: Къщата отвътре;

Полезна информация за забележителността:

Адрес: Am Tiergartnertor, Albrecht-Dürer-Strasse 39, Нюрнберг, Германия;

Телефон: 0911 231 2568;

Работно време:

Вторник- петък, от 10.00 часа до 17.00 часа;

Четвъртък, от 10.00 часа до 20.00 часа;

Събота, неделя и на празници, от 10.00 часа до 18.00 часа;

Затворено в понеденик. Само в периода от юли до септември, както и по време на Коледния базар на града, къщата на Дюрер е отворена и в понеделник, от 10.00 часа до 17.00 часа;

Цени на входните билети:

Билет за възрастни – 5.00 Евро;

Намален билет – 3.00 Евро;

Билет за групи от поне 15 души – 4.00 Евро;

Семеен билет /1 възрастен и до 3 деца под 18г./ – 5.50 Евро;

Семеен билет /2 възрастни и до 3 деца под 18г./ – 10.50 Евро;

Как да стигнете:

-С трамвай /използвайте линия 4 до спирка Tiergartentor/;

-С автобус /използвайте линия 36 до спирка Burgstrasse/;

-С U1/U11 /слезте на станция Lorenzkirche/;
Важно: Статията предоставя информация за къщата на Албрехт Дюрер в Нюрнберг, Германия. Тук ще намерите полезна информация за музея – история, разположение, билети, работно време за посещение, как да стигнете до музея. Статията е последно обновявана от нашия екип на 11 Септември 2017г.

Търсите хотел в град Нюрнберг?Резервирайте в Booking.com чрез този бутон и вземете до 10% от стойността на резервацията си обратно

Хареса ли ви съдържанието на статията? Ако имате някакви забележки, препоръки или просто се нуждаете от допълнителен съвет относно посещението и разглеждането на къщата на Албрехт Дюрер и района, не се колебайте да се свържете с нас на info@cities-of-europe.com! 

Къщата на Албрехт Дюрер

По-долу може да видите интерактивна карта относно къщата на Албрехт Дюрер в град Нюрнберг, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на къщата-музей, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: