Къщата на Добрия пастир – град Братислава, Словакия

Един от най-добрите в примери за рококо архитектура в Братислава е къщата на Добрия пастир. Къщата носи това име заради статуята на Добрия пастир в един от ъглите й. Тази интересна забележителност на словашката столица е изградена в периода между 1760г. и 1765г., като е една от останалите оригинални постройки в района на подножието на замъка.

Къщата на Добрия пастир

На снимката: Къщата на Добрия пастир;

Смята се, че къщата е най-тясната сграда в Европа, като разполага само с по една стая на всеки етаж. Днес тук се помещава Музей на часовниците – клон на градския музей на Братислава. Експонатите датират между 17-ти и 20-ти век, като повечето са произведения, дело на местни часовникари.

Полезна информация за къщата на Добрия пастир:

Адрес: Zidovksa 1,  Братислава, Словакия;

Телефон: +421 2 5441 1940;

Работно време:

Вторник – петък, от 10.00 часа до 17.00 часа;

Събота и неделя, от 11.00 часа до 18.00 часа;

Затворен в понеделник;

Цени на входните билети:

Пълна входна такса: 2.30 Евро;

Намалена входна такса (деца 6-14 г., студенти, пенсионери): 1,50 Евро;

Семеен билет (двама възрастни и деца до 14 години): 4.60 Евро;

Училищни групи: 1,30 Евро на човек, най-малко десет деца;
Важно: Статията предоставя информация за къщата на Добрия пастир в Братислава. Тук ще намерите полезна информация за забележителността – история, разположение, работно време за посещение, цени на билети. Статията е последно обновявана от нашия екип на 5 Септември 2017г.

Търсите хотел в Братислава?Резервирайте в Booking.com чрез този бутон и вземете до 10% от стойността на резервацията си обратно

Хареса ли ви съдържанието на статията? Ако имате някакви забележки, препоръки или просто се нуждаете от допълнителен съвет относно посещението и разглеждането на къщата, не се колебайте да се свържете с нас на info@cities-of-europe.com! 

Къщата на Добрия пастир

По-долу може да видите интерактивна карта относно къщата на Добрия пастир в Братислава, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на забележителността, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: