Къщата на Джон Нокс – град Единбург, Шотландия

Като лидер на протестантската Реформация и министър в „Свети Джайлс”, Джон Нокс (1513-72г.) е една от най-важните фигури в Шотландия през 16-ти век, а неговата къща /къщата на Джон Нокс/ може да се види на Кралската миля. Ръкоположен за свещеник през 1536г., Нокс по-късно се убеждава в необходимостта от религиозна промяна. Той взе участие в протестантска окупация на замъка „Сейнт Андрюс”  през 1547г. и служи две години като роб на галера във френския флот като наказание. След освобождаването си, Нокс заминава за Лондон и Женева да се посвети на протестантската кауза, връщайки се към Единбург през 1559г.

Къщата на Джон Нокс

На снимката: Къщата на Джон Нокс, разположена на Кралската миля;

Къщата на Джон Нокс, разположена на Кралската миля, датира от 1450г., като това е домът, в който Нокс прекарва последните месеци от своя живот. Сградата е една от малкото сгради от този исторически период, които оцеляват и до днес. Изложените предмети разказват за живота на Нокс в контекста на политическите и религиозните превратностите на времето.

Къщата на Джон Нокс

На снимката: Красиво украсената камина на втория етаж на къщата;

Полезна информация тази забележителност:

Адрес: 45 High Street, Royal Mile, Единбург, Шотландия;

Телефон: +44 131 556 9579;

Как да стигнете до Къщата на Джон Нокс:

-Пеша /къщата се намира в центъра на града в близост до други главни забележителности на Единбург/;

-Чрез автобус /редовни автобусни линии N23, 35, 41, 42 и т.н./;

Работно време на Къщата на Джон Нокс:

От понеделник до събота, от 10.00 часа до 18.00 часа;

Неделя /само през юли и август/, от 10.00 часа до 18:00 часа;

Цена на входните билети:

Билет за възрастен – 5.00 Британски лири;

Намален билет – 4.00 Британски лири;

Билет за деца над 7 години -1.00 Британска лира;

Деца до 7 години ползват безплатен вход;

Важно:

Организират се турове с гид в къщата. Обиколката „Историята на Джон Нокс” струва 90.00 Британски лири /плюс такса вход/;
Къщата на Джон Нокс

Важно: Статията предоставя информация за къщата на Джон Нокс в град Единбург. Тук ще намерите исторически данни за забележителността, информация за местоположението й, как да стигнете до сградата, информация за работно време за посещения и за организирани турове в сградата. Статията е последно обновявана от нашия екип на 08 Август 2018г.

В случай че търсите хотел в Единбург, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно къщата на Джон Нокс в град Единбург, която ви позволява да се ориентирате не само относно разположението на тази забележителност, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика в града в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване около къщата на Джон Нокс, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути до къщата на Джон Нокс, Единбург: