Къщата на Колумб – град Генуа, Италия

Според историята, една малка къща, разположена недалеч от Порта Сопрана, е била родно място на Христофор Колумб, където той прекарал детските си години. Колумб е роден в Генуа през 1451г., като къщата, която посетителите може да видят днес, е всъщност реконструкция от 18-ти век. Оригиналната къща е била разрушена от оръдеен огън по време на френски бомбардировки през 1684г.

Къщата на Колумб

На снимката: Къщата на Колумб в Генуа, разположена недалеч от Порта Сопрана;

Възстановяване на сградата е извършено и по повод на честванията на Колумб от 1992г., като възстановителният процес е обхванал и съседната обител на Санта Андреа – остатък от бенедиктински манастир, който е бил разрушен в началото на 20-ти век заедно с много други сгради в района.
Полезна информация за тази забележителност:

Адрес: Piazza Dante, 16128 Генуа, Италия;

Телефон: +39 010 251 6714;

Как да стигнете до къщата:

-Чрез автобус /Линии 17, 41, 46 и 47/;

-Чрез метро /най-близката метро станция е S.Agostino или De Ferrari/;

Работно време на къщата:

Вторник-неделя, от 11.00 часа до 17:00 часа /през април, септември и октомври/;

Вторник-неделя, от 11.00 часа до 18:00 часа /май-август/;

Петък – неделя, от 11.00 часа до 15.00 часа /ноември-март/;

Затворен в понеделник;

Цени на входни билети:

Билет за възрастни – 5.00 Евро /Комбинирани с Порта Сопрана/;

Намален билет – 3,00 Евро;

Безплатно за деца до 18 години;
Къщата на Колумб

Важно: Страницата разглежда подробно информация за къщата на Колумб  в Генуа, Италия- разположение на забележителността, историческа справка за къщата, как да стигнете до нея, работно време за посещения и цена на входните билети. Статията е последно обновена от нашия екип на 13 Септември 2018г.

В случай че търсите хотел в Генуа, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com