Къщата на краля – град Брюксел, Белгия

Къщата на краля в Брюксел е една от впечатляващите сгради, които може да видите на централния площад на Брюксел. Разположена е точно срещу сградата на Общината и в момента там се помещава Историческия музей на града. Историята на това място започва още през 13-14 век, когато тук е стояла по-малка дървена сграда, която е била използвана предимно за търговски цели. В последствие дървената сграда е била съборена и на нейно място е построена каменна сграда, която е използвана повече за административните нужди на града. По време на управлението на Шарл V сградата е преустроена в готически стил. Известно е, че в една от статуите на тази сграда са прекарали своята последна нощ графовете на Егмонт и Хоорне преди да бъдат екзекутирани по заповед на крал Филип II Испански. Екзекуцията е извършена на централния площад. По подобие на много други сгради в града, къщата на краля е пострадала сериозно на няколко пъти. В средата на 19-ти век кметът на Брюксел успява да убеди градските власти да закупят къщата, която към него момент е била в окаяно състояние. Цялата сграда е реставрирана в нео-готически стил.
Къщата на краля

На снимката: Къщата на краля, разположена на Големия площад срещу Сградата на общината на Брюксел;

Полезна информация за забележителността:

Адрес: Големият площад, Брюксел;

Телефон: +32(0)22794350;

Работно време: между вторник и неделя, от 10.00 до 17.00ч.; В четвъртък единствено е отворено до 20.00 часа;

Затворено в понеделник, както и на следните дати: 01.01; 01.05; 01.11; 11.11; 25.12;

Вход:

Билет за възрастни – 8.00 Евро;

Билет за пенсионери – 6.00 Евро;

Билет за студенти – 4.00 Евро;

Безплатно за деца под 12 години, както и в първата неделя на всеки месец;

Къщата на краля

Важно: Страницата предоставя полезна информация за Къщата на краля в белгийския град Брюксел – историческа справка, разположение на тази забележителност, входна такса в къщата на краля, работно време на забележителността. Статията е последно обновена от нашия екип на 29 Май 2018г.

Търсите хотел в Брюксел?Резервирайте в Booking.com през този бутон и вземете до 10% от стойността на резервацията си обратно

 

По-долу може да видите интерактивна карта относно Къщата на краля – Брюксел, Белгия, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на забележителността, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: