Къщата на принца – град Сан Лоренцо де Ел Ескориал, Испания

Къщата на принца (Casita del Príncipe) е сграда от 18-ти век, разположена в Ел Ескориал, Испания. Проектирана от неокласическия архитект Хуан де Вилянуева като частна резиденция на наследника на испанския престол Карлос, принцът на Астурия. Тя е построена през 1770-те.

Къщата на принца

На снимката: Къщата на принца;

Думата „касита“ е умалително на испанската дума за „къща“. Такива сгради дали на техните кралски обитатели възможност да избегнат някои от формалностите на живота в кралския двор. Петит Трианон /Petit Trianon/ във Версай представлява френския пример за този феномен.

Сградата и нейните градини са разположени в парк. Ако решите да посетите къщата, обърнете внимание на Порцелановата стая на горния етаж. Тази стая предлага гравирани вази и други предмети в неокласически стил. Произведенията са изработени в Мадрид през 1790 година от Real Fábrica del Buen Retiro.

Полезна информация за забележителността:

Адрес: Av. de los Reyes Católicos, 28280 Ел Ескориал, Мадрид, Испания;

Телефон: Не е налична информация;

Цени на входните билети:

Билет за възрастни – 5.00 Евро;

Работно време за посещение:

Октомври-март, от вторник до неделя: 10.00 часа до 18.00 часа;

Април-септември, от вторник до неделя: 10.00 часа до 20.00 часа;

Затворено в понеделник;

Затворено още на: 1-ви януари, 6-ти януари, 1-ви май, 24-ти декември, 25-ти декември и 31-ви декември;

Приблизително време за разглеждане на забележителността: около 20 минути;
Важно: Статията предоставя информация за Къщата на принца в Сан Лоренцо де Ел Ескориал, Испания.  Тук ще намерите полезна информация за забележителността – история, как да стигнете, билети за посещение, работно време за посещение. Статията е последно обновявана от нашия екип на 23 Ноември 2017г.

Търсите хотел в град Сан Лоренцо де Ел Ескориал?Резервирайте в Booking.com чрез този бутон и вземете до 10% от стойността на резервацията си обратно

Хареса ли ви съдържанието на статията? Ако имате някакви забележки, препоръки или просто се нуждаете от допълнителен съвет относно посещението и разглеждането на града и района, не се колебайте да се свържете с нас на info@cities-of-europe.com! 

Къщата на принца

По-долу може да видите интерактивна карта относно къщата на принца в Сан Лоренцо де Ел Ескориал, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на обекта, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: