Къщата на Ван Гог – Монс, Белгия

Малко хора знаят, че Ван Гог е живял в Монс и че една от местни забележителности е къщата на Ван Гог. Това е станало в периода 1879-80г. Къщата, която творецът е обитавал през този период, в момента е превърната в музей, където могат да бъдат видени множество репродукции, както и аудио-визуално шоу, посветено на неговото изкуство. Къщата е възстановена след 1972г., когато е била в много окаяно състояние.

Къщата на Ван Гог

На снимката: Къщата на Ван Гог в Монс;
Полезна информация за забележителността:

Адрес: Руе ду Павилион 3 /Rue du Pavilion 3, Cuesmes/, Монс, Белгия;

Телефон: +32(0) 65 35 56 11;

Работно време:  От вторник до неделя музеят работи между 10.00 и 16.00ч. /затворено между Коледа и Нова година/;

Цени на входните билети:

Билет за възрастни – 4.00 Евро;

Билет за деца между 13 и 17 години, инвалиди- 3.00 Евро;

Деца под 12 години- безплатно;

Безплатно е всяка първа неделя на месеца, а ако представите билет за пътуване с влака- 2,50 Евро;

Групи- 2,50 Евро на човек при минимум 10 души;

Продължителност на посещението: 2 часа;

Как да стигнете?

Ако пътувате с кола/автобус: магистрала Е19/Е42, тръгвате по изход 42 /Монс/ и след това следвате знаците към Куесмес /Cuesmes/;

Ако пътувате с влак: от ж.п. гарата в Монс вземете автобус N6;

Къщата на Ван Гог

Важно: Страницата предоставя полезна информация за къщата на Винсент Ван Гог в белгийския град Монс – историческа справка, адрес на къщата, информация как да стигнете до къщата, работно време и цена на входните билети. Статията е последно обновена от нашия екип на 04 Юни 2018г.

В случай че търсите хотел в град Монс и околностите, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно къщата на Винсент Ван Гог в Монс, Белгия, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на забележителността, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: