Кастело Урсино – град Катания, Италия

На запад от Пиаца дел Дуомо в Катания се намира Кастело Урсино – замък, който някога /или по-точно през 13-ти век/ е бил седалище на Фредерик II. Когато първоначално е бил построен, замъкът, заобиколен от ров, се е издигал на скала с изглед към  Йонийско море. Потоците лава от вулкана Етна, които са изригвали през вековете, обаче са променили значително тези земи. Днес замъкът няма излаз на море и може да се стигне като се премине през район на Катания, за който се препоръчва предпазливост и бдителност.

Кастело Урсино

На снимката: Кастело Урсино;

При изграждането на замъка е бил приложен квадратен план като от всяка страна има полукръгли кули. Ако обиколите Кастело Урсино, ще може да видите старите ровове, както и някои ренесансови прозорци, вградени при южната страна.

Кастело УрсиноНа снимката: Старите ровове около замъка;

 

Пинакотеката на замъка (библиотеката) предлага интересна колекция от картини, датиращи от 1400г. По-голяма част от тях са дело на творци от Сицилия или Южна Италия, включително полиптих на Антонело де Салиба „Мадона на трон, заобиколена от Св. Франциск и Антонио“.  Де Салиба е бил ученик на легендарния Антонело да Месина. Един от най-известните катански художници е Микеле Рапизарди,  който е представен с две прекрасни скици: Главата на лудата Офелия и Изображение на сицилианската вечерница. Може да се видят произведения на Джузепе Сциути и Лоренцо Лоаконо.

Кастело Урсино

На снимката: Картина на Матиас Стомер „Подиграването на Исус“, която е част от картинната колекция в замъка;

В замъка са разположени археологическата колекция на принц Бискари, която преди време е била в Палацо Бискари, както и предмети от манастира Сан Николо и някои от най-добрите сицилиански декорирани двуколки на острова.

Кастело Урсино

На снимката: Замъкът отвътре;

Полезна информация за забележителността:

Адрес: Пиаца Федерика ди Свевия, Катания, Италия;

Телефон: +39 095345830;

Работно време за посещение:

Всеки ден, от 9.00 часа до 19.00 часа;

Цени на входните билети:

Билет за възрастни – 10.00 Евро;

Билет за студенти – 5.00 Евро;

Как да стигнете до замъка:

-Чрез автобус /линия 429/;
Важно: Статията предоставя информация за Кастело Урсино в град Катания – остров Сицилия, Италия. Тук ще намерите полезна информация за замъка – история, разположение, какво да видите вътре, цени на входните билети и работно време за посещение. Статията е последно обновявана от нашия екип на 24 Май 2017г.

Търсите хотел в Катания?Резервирайте в Booking.com чрез този бутон и вземете до 10% от стойността на резервацията си обратно

 

Хареса ли ви съдържанието на статията? Ако имате някакви забележки, препоръки или просто се нуждаете от допълнителен съвет относно посещението и разглеждането на Катания и района, не се колебайте да се свържете с нас на info@cities-of-europe.com! 

Ако съдържанието на статията ви е харесало и бихте искали да подкрепите развитието на сайта, кликнете просто върху някоя от трите реклами на Google, които се появяват в статията /преди заглавието, по средата на темата и в нейния край/. „Градовете на Европа“ е независим туристически блог, който не рекламира програми на туристически агенции, а приходите от Google реклами са това, което помага за развитието на сайта! Благодарим ви! 

Кастело Урсино

По-долу може да видите интерактивна карта относно Кастело Урсино в Катания  – Италия, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на замъка, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: