Кастелвекио – град Верона, Италия

Кастелвекио е замък, който е бил основна военна крепост на династията Скалигери, управлявала Верона през Средновековието. Построен е от Калгранде II дела Скала между 1354г. и 1376г. По същото време е построен и укрепения мост Кастелвекио, който минава над река Адидже. Мостът бил предназначен за бягство в случай на бунт или преврат. Крепостта трябвало да предпази Верона от силните й съседи като Венеция, фамилиите Сфорца и Гонзага. Въпреки усилията обаче градът не устоява на вражеските нападения. През 1404г., след краткото управление на Карара и Висконти,  венецианците го превземат. По време на венецианската окупация по крепостта се използва изключително за военни цели. Тогава са направени отвори, в които са сложени оръдия. През 18 век замъкът дори става седалище на венецианската военна академия.  По време на последвалата френска окупация замъкът е значително повреден. Макар че Наполеон избира именно него, за своя резиденция при посещенията му във Верона, репресията, която той указва на местното население, го активизира и то прогонва нашествениците. След като в града се настаняват австрийците, Кастелвекио е превърнат в казарма.

Кастелвекио

На снимката: Кастелвекио.

През 1923г. замъкът претърпява драстични промени, отговарящи на плановете на Антонио Навена, директор на Градските музеи и архитектът Фернандо Форлати. От 1925г. в Кастелвекио се помещава галерия, най-голямата художествена сбирка във Верона.

Кастелвекио

На снимката: Част от двора на замъка;

Полезна информация за забележителността:

Адрес на галерията: Corso Castelvecchio 2, Верона, Италия;

Работно време:

Понеделник, от 13.30 часа до 19.30 часа;

Вторник –  неделя, от 8.30 часа до 19.30 часа;

Касите затварят в 18.45 часа;

Музеят е затворен на 1-ви Януари и 25-ти Декември, както и всяка сутрин в понеделник;

Цени на входните билети:

Редовна цена 6.00 евро
Цена с намаление:

–          Групи над 15 човека

–          Лица над 60г.

–          Ученици и студенти (от 14г. до 30 г.)

4.50 евро
Лица от 8г. до 14г. с придружител 1.00 евро

Важно: Страницата предоставя полезна информация за Кастелвекио, една от забележителностите на италианския град Верона-историческа справка, адрес на забележителността, цена на входния билет, работно време за посещения на Кастелвекио. Статията е последно обновена от нашия екип на 11 Юли 2018г.

Кастелвекио

В случай че търсите хотел във Веронна, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно Кастелвекио – Верона, Италия, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на забележителността, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: