Катакомбите на капуцините – град Палермо, Италия

Една от атракциите в покрайнините на Палермо, която привлича най-голям интерес сред посетителите на града, са Катакомбите на капуцините /Catacombe dei Cappuccini/. В продължение на няколко стотици години капуцините са полагали своите мъртви братя в катакомбите под църквата, а след това и чак до 1881г. богати миряни и други са полагани тук. Общо около 8000 тела са били запазени чрез различни химически и други процеси, включително дехидратация, използването на оцет и арсеник и обработка на телата с негасена вар. Телата, след приключване на тази обработка, били поставяни в ниши, изсечени в подземните коридори, като били облечени в предварителни подготвени дрехи. В различни пещери, предназначени за мъже, жени, духовници, лекари, адвокати и хирурзи, телата са поставени с идентифициращ маркер – някои от тях се разпадат до неузнаваемост, докато други още са с кожа, коса и очи. Тези, които не са подредени по стените, са поставени в стъклени ковчези – гледка, която може да се стори леко притеснителна за част от вас, особено когато тръгнете да се разхождате между тях.

Катакомбите на капуцините

На снимката: Катакомбите на капуцините;

От всички тела и скелети, които може да се видят в катакомбите на капуцините, най-тъжна е гледката на останките на бебета и малки деца. Ако следвате знаците ще достигнете до запечатаната пещера, където се намират останките на двегодишната Розалия Ломбардо, която починала през 1920г. Чрез нов процес посредством серия от инжекции, останките са запазени все едно детето е заспало. Интересното е, че лекарят, който измислил тази техника за запазване на телата, починал преди да разкрие тайната как го е направил.

Катакомбите на капуцините

 

Катакомбите на капуцините

На снимката: Част от смущаващите останки в катакомбите;

Полезна информация за посещение на забележителността:

Адрес: Пиаца дей Капуцини 1, Палермо, Италия;

Телефон: +39 091 652 7389;

Работно време за посещение:

Всеки ден /вкл. и на празници/, от 9.00 часа до 13.00 часа и от 15.00 часа до 18.00 часа;

Цени на входните билети:

Билет за възрастни – 3.00 Евро;

Как да стигнете до Катакомбите на капуцините:

-Чрез автобус /използвайте линии 109 и 318 от Централната автогара до Пиаца дела‘ Индипенденца и от там продължете с автобус 327 или пеша по Виа Пиндемонте за около 15 минути/;

-Чрез автомобил /може да паркирате на самия площад/;

Важно: Статията предоставя информация за катакомбите на капуцините в Палермо. Тук ще намерите полезна информация за забележителността – история, разположение, работно време за посещение и цени на входни билети. Статията е последно обновявана от нашия екип на 10 Май 2017г.

Търсите хотел в Палермо?Резервирайте в Booking.com чрез този бутон и вземете до 10% от стойността на резервацията си обратно

 

Катакомбите на капуцините

По-долу може да видите интерактивна карта относно катакомбите на капуцините в Палермо – Италия, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на забележителността, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: